AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, katıldığı Türk Haber TV'de yayınlanan Güngör Avcıoğlu ile Güzergah programında Bursa – Domaniç - Kütahya arasını 127 kilometreye düşürecek, ‘Hayme Ana Tünelleri’ Projesini anlattı. Önsay, bu projenin çok önemli olduğunu, Yoncalı termal tesisini geliştirecek bir proje olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, çeşitli tünel ve viyadüklerden oluşacak olan toplam 90 km'lik Turanköy(Bursa) - Domaniç - Yoncalı(Kütahya) yolunun, Yoncalı termal tesisini geliştirecek çok önemli bir proje olduğunu söyledi. Önsay, bu yolun tamamlanması ile çok önemli miktarda yakıt tasarrufu sağlanacağını aktardı. Projenin uzun süreç alacağını ve öncesinde Cumhurbaşkanının olumlu bakması gerektiğini ifade etti.

‘DOMANİÇ’E HAYME ANA TÜNELİ YAPILSIN İSTİYORUZ’

Önsay, “Şöyle bir talebimiz var sayın Cumhurbaşkanımızdan ve AK PARTİ hükümetimizden. Bursa Çevre yolunun bittiği yerde Turanköy vardır. Viyadük ile inersiniz, İnegöl’e doğru geçerken orası Turanköy kavşağı var. Biz Turanköy’den Yoncalı’ya 90 km’lik bir yol istiyoruz. Burada çeşitli tüneller olacak, viyadükler olacak, bunlara Hayme Ana ismini verilmesini istiyoruz. Bu bölgeden geçiyor çünkü. Nasıl Bilecik’te Ertuğrul Gazi, Osman Gazi tünelleri yapıldıysa inşallah Domaniç’te de bir Hayme Ana Tüneli yapılsın ve o ismi alsın istiyoruz biz” dedi.

‘BİZ BU PROJENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Bu yol projesi gerçekleşirse Kütahya - İstanbul arasındaki mevcut mesafe 350 km den 280 km'ye düşeceğini ifade enden Önsay, Kütahya - Bursa arasındaki mesafenin 180 km’den 127 km'ye düşeceğini bildirdi.

Önsay, “Sadece İstanbul ve Bursa’ya ulaşmamızda avantaj sağlamayacak, İstanbul’da evinden çıkan bir insanın 2 saatte gidip Yoncalı Termal de tatil yapmasını sağlayacak. İstanbul - Antalya hattında binlerce meyve sebze kamyonu İstanbul’a 1 saat daha erken varacak. Yine tatillerde İstanbul’dan Antalya’ya geçerken Afyonda konaklayan insanlar, Yoncalı da konaklıya bilir hale gelecek. Bu Kütahyamız açısından önemli bir dokunuş. Biz bu projenin takipçisi olacağız” diye konuştu.

BU PROJE UZUN BİR SÜREÇ

Bu projenin uzun bir süreç olduğunu dile getiren Önsay,” Önce Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu bulunması gerekiyor. Biz hesaplarımızı yaptık, bu keyfe keder bir girişim değil. Sadece Kütahya - İstanbul arasındaki hatta günlük 71 kilometrelik araç trafiğinden Kaynaklanan yakıt tasarrufu yıllık 5,5 milyar TL. Buda tabi önemli bir rakam. Bizim istediğimiz yolun maliyeti de 10 milyar TL civarında. İki yılda kendini amorti edecek bir yoldan bahsediyoruz. İnşallah Cumhurbaşkanımız bu talebimizi olumlu bulur. Bu yol bize açılırsa 4 - 5 yıl içerisinde viyadükler, tüneller açılır ve biz şehrimizi tekrar yolların merkezi haline getirebilirsek. Büyük bir hikayenin peşine düşebiliriz” dedi.

Editör: Serdar Yiğit