Ak Parti, ‘2023’e Doğru Türkiye Buluşmaları’ kapsamında Kütahya’ya Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve MKYK üyeleri ile ziyarette bulundu. İl ziyaretinin ardından MKYK üyeleri ilçelere dağılarak halkla buluştular. Domaniç’e gelen Bilecik milletvekili ve Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı, “İlçemizde esnaf ve halkla görüşmelerin ardından ‘Dünya Gazeteciler Günü' nedeniyle gazetemizi ziyaret ederek günümüzü kutladı.

Domaniç Gazetesini ziyaret ederek, Dünya Gazeteciler Günümüzü kutlayan Vekil Selim Yağcı’ya, Yerel basının sorunlarını ve dezenformasyon yasası ile ülkenin ekonomik şartlarını dile getirdik.

Vekil Yağcı, yeni basın yasasının yerle medyayı koruyucu bir yasa olduğunu, merdiven altı künyesiz, hesapsız, kayıtsız sitelerin kapatılacağını belirterek, “2013’te ülkemizi çok iyi bir yere getirmiştik. Ancak gezi eylemleri ile bozulan iyi gidişatımız, 15 Temmuz hain darbesi, global ekonomik daralma ve pandemi ile biraz sekteye uğradı. En kısa zamanda yine her şey daha iyi olacak” diyerek, Domaniç halkına şöyle seslendi, “Bugün 2023’e doğru Türkiye buluşmaları kapsamında bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu Genel Başkan Yardımcımızın Başkanlığında, MKYK üyelerimiz, milletvekillerimiz ve Ak Parti ailesi olarak önce Kütahya’da buluştuk. Kütahya’da değerlendirme toplantımızı yaptıktan sonra her birimiz Kütahya’mızın çok kıymetli güzel ilçelerine, beldelerine dağıldık. Ben de Bilecik milletvekili olarak Söğüt’ten Domaniç’e selam getirdim. Sayın Cumhurbaşkanımızın Domaniç’teki hemşerilerimize selamlarını iletiyoruz. Domaniç’teki yaşayan kardeşlerimizin sorunlarını, sivil toplum örgütlerinin, kanaat önderlerinin taleplerini, isteklerini ve sorunlarını istişarelerle, görüşlerle not ediyoruz.

İnşallah Domaniç’te bu zamana kadar çok güzel birçok iş yapılmış ve bundan sonra da eksik olan kısımları giderme noktasında notlarınıza hazırlayarak genel merkezimize bir rapor halinde sunacağız. Tabii Domaniç’in hayali doğalgaz. Onu görüyoruz. İnşallah bu doğalgazın da bir an önce gelmesine ilişkin olarak, bir komşu milletvekili olarak katkı sağlama çabası ve gayreti içerisinde olacağız. İnşallah İnegöl tarafına yapılacak yolla ilgili taleplerinin olduğunu görüyoruz. Hemşerilerimizin genel sıkıntılarını not alıyoruz.  

Kayı geleneğinde olduğu gibi, Söğüt Osmanlı’nın kışlığı Domaniç Osmanlı’nın yazlığı olarak bizler bu yazlıkta güzel karşıladılar. Biz de onların sıkıntılarını dertlerini teşekkürlerini bir paket halinde toplayarak inşallah genel merkezimize ileteceğiz. Sorunların çözümü noktasında Kütahya milletvekillerimiz ile el ele gönül gönüle belediye başkanlarımızla birlikte, teşkilatlarımızla birlikte burada oluşan sorunların en kısa sürede çözümü noktasında gayret içerisinde olacağız.

Gazetemizi de bugün gazeteciler günü olması sebebiyle ziyarete geldik, bizlerin bu duygularını Domaniç’te hemşerilerimizle ulaştırdığınız için sizlere de teşekkür ediyorum. Benim siyasetteki sloganım 20 yıllık siyasetçiyim, ‘hep birlikte, daha iyiye, daha güzele Cenabı Hak bizleri ulaştırsın diyorum ”dedi.

Editör: Serdar Yiğit