2022 yılının ilk taze Domaniç cevizi geçen pazartesi pazara çıktı. İlçemizde üretilen yumurta büyüklüğündeki ceviz pazarda büyük talep gördü.

Yıllardır ilçemiz ceviz sektöründe büyük bir emeği olan ceviz üreticisi Selamettin Yılmaz'ın cevizleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine büyük ilgi gördü.

Parlak sarı rengi, ince kabuğu, lezzetiyle ilgi gören cevizin gramajı diğer cevizlerden kat kat yüksek olduğunu söyleyen Selamettin Yılmaz, 160 gram ağırlığındaki cevizin, pazara erken çıkma gibi bir avantajı olduğunu da belirtti.

Yılmaz, “Ceviz bahçemizdeki fidanların bir kısmı yerli ve milli olan tarihten bugüne gelen ata tohumumuz Anadolu cevizi olduğundan dolayı birçok olumlu yönü bulunmaktadır. Kaliteli olması, çeşit zenginliği, pazara erken çıkma avantajı, hasat suresini bir aydan fazla olması gibi avantajları var. Yani zamana yayıp, uzunca süre taze cevizi rahat pazarlaya biliyorsun. 160 gram gibi mucize boyutlu gözede hitabeden çeşitleri var. Ayrıca iklimin uygun olduğu yüksek kesimlerde bir miktarını iyi cins yerli çeşit yapmakla, asırlar boyu gelen doğal ceviz çeşitlerinin de yok olmasının önüne geçmiş oluruz diye düşünüyorum” dedi.

Yılmaz sözlerine, bazı müşterilerin ilk kez bu büyüklükte ceviz gördüklerini ve çok şaşırdıklarını da ekledi.

İl genelinde en çok ceviz üreticisinin Domaniç'te olduğunu hatırlatan Yılmaz, “ İlçe tarım personeli, ziraat odasının olumlu ve faydalı katkılarıyla ve Domaniçli üreticilerin gayretli çalışmalarıyla ceviz üretimini ticari boyuta çıkarabilen birinci ilçedir” dedi.

Editör: Serdar Yiğit