AHMET DİNÇ - Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, bu yıl Kütahya’da üretilen buğdayın düşük vasıflı olduğunu açıkladı. Durumun rahatsız edici boyutta olduğunu vurgulayan Gültekin, yüzde 97’lik kısmın yemlik guruba gittiğini anlattı.

KutahyaGibisin.com'a konuşan Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, buğdayın kalitesini iyileştirmek için ciddi çalışmalar başlatacaklarını duyurdu.

Kütahya’da ki vahim tabloyu özetleyen Gültekin, “Kütahyamızda buğdayda kalite Türkiye sıralamasının alt sıralarında. Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl 5 bin ton civarı mal aldı. Yüzde 97 oranında aşırı bir rakam yemlik gurubuna gitti. Düşük vasıflı, yemlik gurubunda ürün çıktı Kütahya’da. Bu bizi rahatsız eden bir durum. Üzerinde çalışılması gerekiyor. Bu iyileştirme mutlaka yapılmalıdır. Bizim bu konuda görev ve sorumluluğumuz yok. Biz bu konuda eksikliği görüyoruz ve ciddi çalışmalar yapmayı planlıyoruz” dedi.

“Çiftçiler kesinlikle üyemiz değil”

Çiftçilere yönelik çalışmaların sosyal sorumluluk kapsamında olduğunu dile getiren Gültekin, “Kütahya Ticaret Borsası bir meslek kuruluşudur. Buradaki üyelerimiz esnaf, tüccar ve sanayicilerden oluşmaktadır. Çiftçiler kesinlikle üyemiz değil. Çiftçilerimize hizmet etmekten geri durmayacağız. Sosyal sorumluluklarımız çerçevesinde çiftçinin tüm ihtiyaçlarına cevap vereceğiz. Yeni dönemde çiftçilere yönelik ciddi projelerimiz var. Kalite konusunda mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=YswcBB1fSic
Editör: Serdar Yiğit