Güney Köyü Muhtarı Kenan Çeri her yıl geleneksel olarak gerçekleşen Çat Dede hayır mevlidine herkesi davet ettiğini söyledi.

Domaniç Güney Köyü Muhtarlığı ve vatandaşlar tarafından, Güney köyü deresi, mesire alanında organize edilen tören 12 Haziran Pazar günü yapılan anma programıyla yad edilecek.

Tören, öğle namazını müteakip köy camisinde okunan kuran ile başlayacak.

Geleneksel Çat Dedesi hayır mevlidine herkesi davet eden Güney Köyü Muhtarı Kenan Çeri, “Domaniç ve civarındaki tüm derelerin birleştiği Güney Köyümüzde dere boyunda yaklaşık 5 yüz dönümlük mesire alanı yerimiz var. Ulu çınarlarla süslenen mesire alanlarımızda yapacağımız mevlide tüm halkımızı

, amirlerimizi davet ediyorum” dedi.

ÇAT DEDE KİMDİR?

Çat Dede, bu vatan coğrafyasının manevi sahiplerinden ve Türkistan ulularından Koyun Baba Hazretlerinin müritlerindendir. Çat Dede, 13. Yüzyılda yaşamış, Koyun Baba'nın izinde, Kayı Boyu başta olmak üzere çevre beylikleri halk ve askerlerin irşat ve maneviyatını yükseltmek için çalışmıştır. Anadolu'nun bir Türk yurdu olmasında büyük katkıları olmuştur. Bazı menkıbelerde adı Selim Dede(Çat Dede) olarak geçmektedir. Güney Köyünde sınırları içindeki Beşiktepe 'de mezarı bulunmaktadır.

Editör: Serdar Yiğit