Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, İlçelerin Sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi (SEGE) sıralamasını 5 yıl aradan sonra tekrardan açıkladı. Buna göre dördüncü kademe ilçeler arasında yer alan Domaniç ilçesi, Türkiye genelinde 973 ilçe arasında 622'inci sırada gelişmiş ilçeler arasında yer aldı.

En son 2017 yılında yapılan sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksi sıralamasında 970 ilçe arasında 532. sırada, il genelinde ise 6. sırada -0,289 skorla yer almıştı.
DOMANİÇ GERİLEDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ilçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik sıralaması araştırması (SEGE 2022) çerçevesinde ise 4. Kademede yer alan Domaniç, Kütahya'da ki 13 ilçe arasında 6. sıradan düşerek 7. sırada yer aldı. Skoru ise eksi 0,289'dan, eksi 0,483'e geriledi.

Bu rapora göre Kütahya'nın birinci kademe hiçbir ilçesi bulunmazken en gelişmiş olarak adlandırılan Merkez ilçe 973 ilçe arasında 97. Sırada ve ikinci kademe ilçeler arasında yer aldı.

İlimizin en gelişmiş ikinci ilçesi olan Tavşanlı ise 0,309 skorla, 260. Sırada, 3. Kademe ilçeler arasında yer aldı.

Diğer ilçeler eksi skorun üstüne çıkamazken Hisarcık, Şaphane, Altıntaş, Çavdarhisar, Pazarlar ve Aslanapa ilçeleri sondan bir önceki kademe olan 5. Kademede yer aldı.
İlçelerin güncel sosyo-ekonomik gelişmişlik durumlarının ortaya konulduğu çalışmada bölgesel farklılıklara dikkat çekiliyor.

Tam 56 değişkenliğin baz alındığı SEGE-2022 araştırmasında Kütahya'nın ilçelerinin büyük çoğunluğunun beşinci kademede yer aldığı görüldü.

Editör: Serdar Yiğit