Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Domaniç’te coşkuyla kutlandı.

Domaniç Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirilen törene, Domaniç Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş ve Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’ün kutlamaya katılanları selamlamasıyla başladı. Törene katılanlar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Törende konuşan Kaymakam Muhammed Furkan Okumuş, “Bugün Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümünü. Bütün Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu paylaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği ile 29 Ekim 1923 tarihinde Türk milletine en değerli armağan olarak verilen ve miras olarak bırakılan cumhuriyetimizi 99. yılı kutlu olsun. Cumhuriyet atalarımız tarafından bizlere ve sonraki nesillere bırakılan en kıymetli emanettir. Şüphesiz ki her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının da asli görevi Cumhuriyeti ve Cumhuriyet değerlerini anlamak sahip çıkmak ve gerektiğinde de sonuna kadar korumaktır. Çünkü Cumhuriyet çok ağır bedeller ödenerek kazanılan İstiklal Savaşı’nın sonunda kurulmuştur ve vatanımız için bir dönüm noktasıdır. Devlet yönetimi işini kişilerin, ailelerin veya belli bir sınıfın elinden bırakmayan Cumhuriyet rejimiyle beraber, egemenlik kayıtsız şartsız asıl sahibine, yani halkın iradesine teslim edilmiştir. Değerli Domaniçliler tarih açık bir şekilde göstermiştir ki Türk milletinin bekasının ve çağdaş dünyada yerini almasının yegane yolu cumhuriyettir. Yaşadığımız sıkıntılı günlerden sonra kanla ve irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki bugün büyük bir devlet ve millet olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Domaniç Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesinin organize ettiği kutlamalarda halk oyunları ekibi ve öğrenciler gösteri yaptı, şiir okudu.

Atletizm ve çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Geçidin yapılmasıyla tören sona erdi.

Editör: Serdar Yiğit