Kütahya Valiliği himayesinde, Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu tarafından organize edilen 28-31 Ekim tarihleri arasında İzmir Bostanlı Pazar Yeri’nde yapılacak “Kütahya Tanıtım Günleri”nin hazırlık çalışmaları Vali Ali Çelik başkanlığında istişare edildi.  Toplantıya Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’te katıldı.

Vali Ali Çelik; 130 yıl Germiyan Beyliği'nin başkenti, 400 yıl Anadolu Beylerbeyliği'nin merkezi olan, çini ve seramikle adını tüm dünyaya duyuran, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’nın zenginliklerinin İzmir’de tanıtılacağını söyledi.

“AİDİYET BİLİNCİNİ GÜÇLENDİRECEK”

Öncelikli hedefin İzmir’de yaşayan Kütahyalıların birbirleriyle bağ kurmalarını ve var olan bağlarını kuvvetlendirmek olduğunu dile getiren Vali Çelik, etkinliğin Kütahyalıların aidiyet bilincini de güçlendireceğine olan inancını paylaştı.

“KÜTAHYA ÖZEL BİR ŞEHİR”

Kütahya’nın tarihi, kültürü, sanatı, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle çok özel bir şehir olduğunu belirten Vali Ali Çelik, tüm bu zenginliklerin Kütahya Tanıtım Günleri’nde İzmir’e taşınacağını kaydetti.

“KÜTAHYA’MIZ İÇİN HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK”

İlin dinamiklerinin verdiği desteklerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Çelik, “Kütahya için yapılan her işte olduğu gibi bu çalışmada da Belediyelerimiz, STK’larımız, OSB’lerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile Ticaret ve Sanayi Odalarımız ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ettiler. Kütahya’mız için herkes elini taşın altına koyacak. Emek veren, katkı sunan herkese şimdiden teşekkür ederim” dedi.

Editör: Serdar Yiğit