UNESCO Birleşmiş milletler Komisyonu tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi İlan edilen merhum Sıtkı Usta'nın 35 yıl önce Eskişehir yolu üzerine kurduğu Sıtkı Ceramic House yerleşkesi Çini Atölyesine ilaveten lavanta bahçeleriyle birlikte, Kütahya Mutfak Sanatları Müzesi olarak hizmet verecek.

Porsuk barajı kenarında Sıtkı Olçar'ın kurduğu atölye 35 yıldır Kütahya'yı tanıtıyor. Yerli ve yabancı turistler ile sanatçıların uğrak mekânı olan tesis büyütülerek

buy generic levitra

, son zamanlarda talep gören lavanta bahçesi ve Kütahya Mutfak Sanatları Müzesi olarak revize edilecek.

Nida Olçar babasından aldığı çini sanatına kendi tarzı ile farklı bir boyut kazandırarak merhum Sıtkı Usta'dan devraldığı bayrağı layıkıyla taşıyor.

MÜZE İÇİN KOLLARI SIVADIK

Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar yaptığı açıklamada, “Daha önce bu bina geçici Sıtkı usta Müzesi olarak hizmet vermişti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla şehir merkezine taşındıktan sonra bina boşalmıştı. Şimdi kolları yine Kütahya kültürüne hizmet edeceğini düşündüğümüz bir müze projesi için sıvadık” dedi.

BAHARA AÇILACAK

Hedeflerinin Sıtkı Olçar Çini Müzesi gibi Kütahya Mutfak Sanatları Müzesini de büyüterek Kütahya'ya katkı sağlamak olduğunu söyleyen Olçar, müzede Yöresel Kütahya Yemekleri haricinde Kütahya yöresine ait yoğurt bakraçlar, eski porselen ve Çini yemek kapları, frig dönemine ait yortanlar, Fincanlar, Kütahya mutfağına ait bakır kaplar ve bazı mutfak malzemelerinin de sergileneceğini duyurdu. Olçar, “Önümüzde ki ay hizmete girecek olan müzenin ardından Kasım ayı içerisinde tamamlanacak olan lavanta bahçemiz tam kapasite olarak önümüzdeki bahara açılmış olacak” ifadelerini kullandı.

TANITIM VE TURİZM İÇİN ÖZEL BİR PROJE

Olçar “Lavanta bahçemiz içerisinde frig koku merkezi, aromatik ve tıbbi bitkiler serası, çekim platosu, karavan park yeri ve bungalovlar mevcut olacak. Kütahya turizmi ve tanıtımı için özel bir proje olacağına inanıyoruz. Yolu Kütahya'dan geçen ziyaretçilerin çinisiyle, yöresel kokularıyla, doğasıyla, Kütahya şerbetleriyle, yemeğiyle, Kütahya kültürüne tanık olacağı bir projeyi şehrimize kazandırmaktan ötürü gururluyuz. Allah Mahcup etmesin!” dedi.

Editör: Serdar Yiğit