İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla 81 ilde eş zamanlı “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla başlatılan farkındalık kampanyası Domaniç’te de gerçekleştirildi.

İlçemizde trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla saat 12.00’da eş zamanlı “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Ülke genelinde eş zamanlı "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan kampanyayla trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030'a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

Bu kapsamda, "Trafikte her yıl daha iyiye" mottosuyla önceki yıllarda düzenlenen "Öncelik hayatın, öncelik yayanın", "Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" ve "Yayalar kırmızı çizgimiz" kampanyalarının ardından bu yıl da farkındalık çalışmalarına "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla devam ediliyor. İlçemizde ise farkındalık çalışması Emniyet kavşağı yaya geçidinde yapıldı.

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşması amcacıyla Domaniç İlçe Emniyet Amirliğinde görevli polis memurları ile Hisar İlkokulu öğrencileri vatandaşlara broşür ve el ilanı dağıtarak farkındalık oluşturdu.

Emniyet kavşağında düzenlenen etkinliğe Kaymakam Muhammed Furkan Okumuş, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Editör: Serdar Yiğit