Uzun süreden beri ilçemizdeki kömür sıkıntısı ve fahiş kömür fiyatları sorununa çare aranıyordu. Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Ak Parti İl Başkanı Mustafa Önsay ve İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Musa Yılmaz’ın girişimleri ile 10 Ekim tarihi itibariyle Domaniç’e kömür sevki başladı.

Domaniç İlçe Özel İdaresine ismini yazdırıp ödemesini yapanlar, bugün römorku ile kömürlerini teslim aldılar. Domaniç Karşıyaka köprüsü, Özden Un yanında 54 ton kömür vatandaşlara teslim edildi. Şu an için tonu 3 bin 250 TL’den satılan 10-18 mm Tunçbilek Linyit Kömürü, TKİ’nin yetiştirebildiği her gün Domaniç’e gelecek.

İl ve İlçe Özel İdaresi planlaması doğrultusunda ihtiyaçlar giderildiğini ifade eden İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Musa Yılmaz gazetemize yaptığı açıklamada, “Kütahya Ak Parti İl Başkanımız Mustafa Önsay ile birlikte Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez ile görüştük. Sayın Bakanımızın gayretleri ile Türkiye Kömür İşletmeleri’nden bayilik alıp taşıma ve dağıtım faaliyetlerini üstlendik. TKİ’nin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığına verdiği taahhütte rağmen, Domaniç ilçemizi soğuk kış şartlarında, kömürsüz bırakmamak için araya aldırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kömüre ulaşması için kar amacı gütmeden, uygun fiyatla Domaniç ilçemizde dağıtıma başladık. Bugün itibariyle 2 tır kömür ilçemize gönderildi ve vatandaşlarımıza teslim edildi. Talep doğrultusunda dağıtımlarımız devam edecek” dedi.

Kömür almak için sıraya girenlerden Recep Acar, “ Sayın Valimiz Ali Çelik’e ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Allah kendilerinden razı olsun” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit