Domaniç Devlet Ana Anaokulunun, eski sağlık ocağından dönme binası yetersiz geliyor ve ihtiyaçlara cevap veremiyor.

Eski sağlık ocağından 2006 yılında dönüştürülerek yapılan Domaniç Devlet Ana Anaokulunun birçok eksiği bulunuyor.

Okulda, 4 öğretmen 45 öğrenci var. Okulun en büyük problemi, muayene odalarından dönüştürülmüş küçük sınıflar.
Çocukların okul hayatına ve genel sosyal yaşam koşullarına uyum sağlaması ve hayata hazırlanması amacıyla eğitim gördükleri anaokullarında en önemli etkinliklerin başında oyun alanları yer alıyor. Bunun içinde sınıf içerisinde etkinlik köşeleri bulunması gerekiyor.
Ancak mevcut binanın küçük sınıfları buna imkân vermiyor. Öğrenciler küçük muayene odalarında eğitim görüyor. Komşu ilçemiz Tavşanlı'da bir sınıf 36 metrekare iken bizde en büyük sınıf 32 metrekare, en küçük sınıf 25 metrekare alandan oluşuyor.

Bina anaokulu olarak yapılmadığı için merdiven basamaklarının çok olması da risk teşkil ediyor.

Odalar yetersiz geliyor ve bu sebepten yemekhane, oyun salonu ve çok amaçlı salon aynı yerde bulunuyor. Çevre yolu kenarında yer alan okul binası yaya güvenliği açısından da ciddi tehlike arz ediyor.

Bir diğer konu ise herhangi acil bir durum da okul bahçesine araç girişi bulunmuyor.

Kısacası Domaniç'in yeni bir anaokulu binasına ihtiyacı var.

Son olarak, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 9 Eylül'de katıldığı bir toplantıda, okul öncesi eğitimle ilgili seferberliği başlatmadan önce Türkiye'deki bağımsız anaokulu sayısının 2 bin 780 olduğunu, bir yılda bundan daha fazla anaokulu yapmak üzere yola çıktıklarını kaydetti. Özer, yıl sonuna kadar 3 bin anaokulu hedeflerini aşacaklarına inandıklarını belirterek " Eğer bir ülke eğitimde güçlü olmak, eğitimde fırsat eşitliğine odaklanmak istiyorsa yapması gereken şey, yaşadığı bölgeye ve gelir seviyesine bakmaksızın tüm çocukların en nitelikli eğitime erişebilmelerini sağlamak." dedi.

Editör: Serdar Yiğit