İlçemizde 7 köy sağanak ve selden zarar gördü. En ağır hasarı ise Kırık ve Muratlı aldı.  

https://www.youtube.com/watch?v=_TflZCV5C_Q

Alınan bilgiye göre, İlçeye bağlı Muhacirler, Kırık, Saruhanlar, Muratlı, Çukurca, Fındıcak ve Güney aniden başlayan sağanak ve dolunun ardından zarar gördü.

Sel nedeniyle devrilen ağaçlar elektrik tellerini kopardı. Bundan dolayı elektrik kesintileri meydana geldi. Yüksek kesimlerden gelen sel suları nedeniyle Kırık ve Muratlı köyü ağır hasar aldı.  

Bölgede incelemelerde bulunan Kaymakam Muhammed Furkan Okumuş yaptığı açıklamada, “7 köyümüzde su baskını yaşandı. En ciddi baskınlar ise 2 köyümüzde yaşandı. Şimdi Kırık köyümüzde inceleme yapıyoruz. Gece boyunca muhtarımız ile görüştük. Can kaybının yaşanmaması bizim için ciddi bir teselli” dedi.

Bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade eden İlçe Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özoğul, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne (DSİ) konuyu aktardıklarını bildirdi.

Köy sakinlerinden Adem Kaçar, “Ev ile meşgul olurken, dışarıya çıkamayacak hale geldik. Belimize kadar su ile doldu evin avlusu. Daha sonra ahırı su bastı. Duvarı kırmak için komşunun kapısını açmam gerekiyordu. Kırarak açabildim. Daha sonra kazma ile ancak deldim ahırın duvarını” diye konuştu.

Öte yandan, İlçe Özel İdareye ve Domaniç Belediyesine ait araçlar köylerde çalışmaya devam ediyor.

Editör: Serdar Yiğit