Türkiye'nin en genç muhtarı Domaniç'ten çıktı Türkiye'nin en genç muhtarı Domaniç'ten çıktı

YÜREĞİMİZ YANDI, BAĞRIMIZA TAŞ OTURDU

Cumhuriyet Halk Partisi Domaniç İlçe Başkanı Erdoğan Arıkan, Türkiye'nin yasa boğan 12 şehidiyle ilgili olarak yapılan basın açıklamasında,

"22-23 Aralık 2023 gecelerinde arka arkaya gelen kara haberlerle sarsıldık. Pençe Kilit Harekat bölgesinde 12 vatan evladımızı bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit verdik. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu. Acımız büyük." ifadelerini kullandı.

SADECE KINAMIYORUZ; LANETLİYORUZ!

Açıklamada isimlerini tek tek belirterek 12 şehidi anan Arıkan, her birinin ayrı bir hikayesi, geride bıraktıkları aileleri, evlatları, eşleri olduğunu vurguladı. Arıkan,

"Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize şifa diliyoruz. Terörü, bölücü terör örgütü PKK’yı ve insanlık dışı yöntemlerini lanetliyoruz. Sadece kınamıyoruz; lanetliyoruz!" şeklinde konuştu.

CENAZE MİTİNG ALANI DEĞİL

Açıklamada ayrıca, şehitlerin toprağa verilmesinin ardından yaşanan gelişmelere değinildi. Arıkan,

"Bizler, şehit cenazelerinde cenaze sahiplerine saygısızlık yapanların, siyasi militanlarıyla tehlikeli provokasyonlara girişenlerin, bir eli bayrağa sarılı tabutun üstündeyken diğer elinde mikrofonla cenazeyi mitinge çevirmeye kalkanların arkasına dizilmeyeceğiz” dedi.

TBMM BİLGİLENDİRİLİMELİ

CHP İlçe Başkanı, askerlerin güvenliği için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirdi ve şunları ekledi:

"Askerlerimizin can güvenliği ve sağlıkları bizler için her şeyden önceliklidir. Askerlerimizi tehlikeye atacak bir güvenlik zafiyeti olup olmadığını, askerlerimizin can güvenliğini ilgilendiren kararların doğru bir şekilde alınıp alınmadığını takip etmek en önemli sorumluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, CHP'nin, milli yas ilan edilmesini talep ettiği ve Meclis'in derhal bir kapalı oturum düzenlemesi çağrısında bulunduğu belirtildi. Açıklamada, hükümetin tepkisinin yetersiz olduğu ve siyasi çıkarlar doğrultusunda hareket edildiği eleştirisi de yapıldı.

ARTIK YETER

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, Genel Başkanımız Özgür Özel’in de ifade ettiği gibi,
Hain terör saldırılarına, gencecik vatan evlatlarının toprağa düşmesine artık yeter diyoruz.
Bu vatanın, kerpiç evlerde oturan fakir evlatları şehit olurken iktidar sahiplerinin zenginleşmesine artık yeter diyoruz. Terörden medet umanlara, terörden beslenenlere, milletin acılarını siyasetine malzeme eden kötülüğe artık yeter diyoruz. Fakir fukaranın şehit olduğu, iktidar sahiplerinin zengin olduğu düzene artık yeter diyoruz. Bu düzeni değiştirene kadar durmadan çalışacağız. Artık yeter! “ diye konuştu.

Son olarak, CHP'nin teröre karşı kararlı duruşunu vurgulayan açıklama şu sözlerle son buldu:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu anlayışla, onların A4 kağıda yerleştirdikleri 2 paragraftan ibaret metne değil; terörü lanetleyen, şehitlerimizin aziz hatırasına sahip çıkan ve sorumluları göreve çağıran işte bu bildirimize imza attık!"

Editör: Serdar Yiğit