Domaniç ilçesine bağlı Kırık köyü, 2022 yılında yaşanan sel felaketi sebebiyle büyük zarar gördü. Daha önce de selden dolayı zarar gören köye, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 3. Bölge Eskişehir Bölge Müdürlüğü tarafından yayınlanan ihale ilanıyla, köyde taşkın koruma inşaatı gerçekleştirilecek.

KÖY SELDEN CİDDİ ZARAR GÖRDÜ

İklim değişikliğine bağlı olarak artan yağışlar nedeniyle Kırık köyü, 2022 yılında sel felaketinden ciddi şekilde etkilenmiş ve altyapısı çökmüştü. Köy içinden geçen derelerin taşıdığı sular, birçok evin bodrum katını ve samanlıkları su altında bırakmış, yolları aşındırmış, traktörler ve otomobiller toprak altında kalmıştı.

Domaniç’te şehitlerimiz için Kur'an -ı Kerim tilaveti düzenlendi Domaniç’te şehitlerimiz için Kur'an -ı Kerim tilaveti düzenlendi

domanic-kirik-sel-1 (1) (1)

SEL FELAKETİ SONRASI TAŞKIN KORUMAYA KAVUŞUYOR

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 3.Bölge Eskişehir Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale kapsamında, köydeki taşkın riskini azaltmak amacıyla önemli bir adım atılıyor. İhale kapsamında 1035 metre dik duvarlı beton kanal, 1035 metre çift taraflı korkuluk ve 15 adet köprü yapılacak.

400 GÜNDE TAMAMLANACAK

Yer tesliminden itibaren 400 takvim günü içinde tamamlanması planlanan inşaat, köyün geleceğini güvence altına alacak. İhale için son teklif verme tarihi 23 Ocak 2024, saat 10:00 olarak belirlendi.

UMUTLU BEKLEYİŞ

Köylüler, yaşadıkları felaketin ardından umutlu bir şekilde ihalenin sorunsuz yapılıp tamamlanmasını bekliyor. Devlet Su İşleri'nin bu önemli projesi, Kırık köyünün kaderini olumlu yönde değiştirecek.

Editör: Serdar Yiğit