Yüksekokulun İlk Mezunları 23 Yıl Sonra Domaniç’te Buluştu Yüksekokulun İlk Mezunları 23 Yıl Sonra Domaniç’te Buluştu

ALTERNATİFLER YETERSİZ KALIYOR

Son yıllarda artan sıcaklıklar nedeniyle serinlemek için doğal alanlara olan talep artarken, orman içi piknik alanlarına getirilen giriş yasağı alternatifleri kısıtlıyor. Topukyayla Tabiat Parkı ve Kocayayla Mesire Alanı dışında yeterli sayıda mesire yeri bulunmaması, yaz sıcaklarında bunalan vatandaşları zor durumda bırakıyor.

Domaniç'te orman yasağı; Alternatif mesire alanları gerektiriyor

KALABALIK ALANLAR KEYİFSİZ BİR DENEYİM SUNUYOR

Mevcut mesire alanlarının da geçtiğimiz yıl daha da daraltılması, buralarda aşırı kalabalık oluşmasına neden oluyor. Vatandaşlar, serinlemek için gittikleri alanlarda adım atacak yer bulamadıkları için keyifsiz bir deneyim yaşıyor.

Domaniç'te orman yasağı; Alternatif mesire alanları gerektiriyor

YOL KENARLARI SON ÇARE OLARAK KULLANILIYOR

Mesire yeri sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, son çare olarak yol kenarlarında piknik yapmaya çalışıyor. Bu durum trafik güvenliği açısından da risk oluşturuyor.

Domaniç'te orman yasağı; Alternatif mesire alanları gerektiriyor

KONTROLLÜ ALANLARA İHTİYAÇ VAR

Orman yangınlarının önlenmesi için ormanlara giriş yasağının gerekli olduğu aşikar. Fakat bu yasağın yanında, vatandaşların serinleyebileceği ve doğayla iç içe vakit geçirebileceği kontrollü alanların da oluşturulması gerekiyor. Bu yıl vatandaşlar alternatif alanların artırılmasını bekliyor.

Editör: Serdar Yiğit