Alanda konuşma yapan Domaniç Orman İşletme Müdürü Engin Yormaz,

Domaniçli Mimar Deniz Tekdemir Ofis Açtı Domaniçli Mimar Deniz Tekdemir Ofis Açtı

“Bakanlığımızın başlattığı ‘Orman Benim’ projesi kapsamında burada toplanmış bulunmaktayız. Yıldırım, enerji nakil hattı ve ormanın aşırı ısınmadan kaynaklanan yanması hariç küresel ısınmanın da etkisiyle artan orman yangınlarının çoğunluğu insan kaynaklı. Piknikçilerin yanlış yerde yanlış ateş yakıp söndürmemesi, orman içine atılan izmarit ve şişelerin yangın çıkarması yüzünden maalesef her yıl binlerce dönüm ormanlık alanımız yanıyor. Her ne kadar artan teknoloji ile yangınlara çok daha hızlı müdahale edebiliyorsak da yangının hiç başlamaması için alınacak önlemlerde var. İşte bizde bugün bunun için buradayız. Özellikle asfalt kenarlarında 25 metre alanın otlarının temizlenmesi, sarkan dalların temizlenmesi öncelikle alabileceğimiz önlemlerdir. Ama en büyük önlem halkımızın bilinçlenmesidir” dedi.
Domaniç’te yangın riski en aza indirildi; ‘Benim ormanım yanmasın’

İlçe Müftüsü Şaban Durmuş’ta yaz sezonu boyunca camilerde ormanlarımız ve çevre için duyarlılık konuşmaları yapacaklarını, cemaati bilinçlendireceklerini söyledi.

Alanı dolduran kalabalık, Orman İşletme Şeflerinin önderliğinde belirlenen alanda temizlik yaparak kampanyayı başlattılar.

Domaniç’te yangın riski en aza indirildi; ‘Benim ormanım yanmasın’

ORMAN GÖNÜLLÜLERİ OLUŞTURULMALI

Dünyaca ünlü Domaniç ormanlarının koruyup kollanması için ormanına çok duyarlı Domaniç halkından Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü kontrolünde orman ve çevre gönüllüleri ekipleri kurulmalı.

Domaniç’te yangın riski en aza indirildi; ‘Benim ormanım yanmasın’

Bu kişiler zaten gönüllü temizlik yapıyor. Bunlara işletmenin vereceği eldiven, yelek ve yetki ile orman zararları ile mücadele yetkisi de verilerek piknikçileri uyarması, uyarıya uymayanların ihbar edilmesi sağlanabilir.

Ayrıca camilerde imamlar, köyde muhtarlar, okulda öğretmenler yaz sezonuna kadar bu bilinci halkımıza öğretmeli.

Domaniç’te yangın riski en aza indirildi; ‘Benim ormanım yanmasın’

Editör: Serdar Yiğit