Geleceğin astronotları GUHEM’de Geleceğin astronotları GUHEM’de

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRME VE BURS BAŞARILARI

2023 yılında 132 öğrenci 8.sınıftan mezun oldu. Bunlardan 62 öğrenci ilçe dışındaki sınavla öğrenci alan (Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Spor Liseleri ile Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Sınavlı bölümleri) okullara yerleşti. 70 öğrenci ise ilçe okullarına adrese dayalı yöntem ile bakanlık tarafından yerleştirildi. 33 lise öğrencisi üniversitelerin çeşitli fakültelerine yerleşti. Ayrıca 14 öğrenci bursluluk sınavını kazanarak burs almaya hak kazandı. Burslu öğrenci sayısı 27 ye yükseldi.

AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI

Domaniç'te okullar arası düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda 215 öğrenci, kıyasıya rekabetin ardından ilçeyi temsil etme hakkı kazandı. Kütahya'da gerçekleşen yarışmada Domaniç Ortaokulu öğrencisi Batuhan Ulu ve Hisar İlkokulu öğrencisi Metehan Ulu, il ikinciliği elde ederek ilçeyi gururla temsil etti.

SATRANÇ TURNUVASI VE DİĞER SPORTİF MÜSABAKALAR

4-5 Ocak 2023 tarihlerinde düzenlenen okullar arası Satranç Turnuvası'nda 110 öğrenci zeka ve strateji yeteneklerini sergileyerek heyecan dolu anlar yaşattı. İlçe genelinde düzenlenen masa tenisi, dart, voleybol ve futbol turnuvaları ise genç sporcuların yeteneklerini sergiledikleri bir platform oldu. Domaniç Ortaokulu Futbol Yıldız takımı Tavşanlı bölgesinde birinci oldu. İl de yapılan müsabakalarda ise final maçında elenerek il ikincisi oldu. Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmasında Anadolu İmam hatip Lisesi öğrencisi Emirhan Yavuz ilde yapılan müsabakalarda il ikinciliğini kazandı. Serbest Stil Güreş İl Şampiyonasına Domaniç Ortaokulu öğrencileri ilçeyi temsil etti. Alper İzmirli il ikinciliği, M.Emin Yıldızhan il üçüncülüğü derecesini aldı. Domaniç Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi Yıldızlar Düzenlemesiz Kategorisinde il ikincisi oldu ve Domaniç’i İzmir’de temsil etti.

KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklâl Marşı'nın On Kıtasını Ezbere Güzel Okuma Yarışması, kültür ve sanat alanındaki başarıları taçlandırdı. Ayrıca, Bilim Fuarları ve Hayat Boyu Öğrenme Haftası'ndaki etkinlikler öğrencilere bilim ve sanatın kapılarını araladı.

ÖĞRETMENLERE DİKSİYON VE GÜZEL KONUŞMA EĞİTİMİ

Prof. Dr. Fulya Topçuğlu Ünal tarafından düzenlenen "Diksiyon ve Güzel Konuşma" eğitimi ile öğretmenler, iletişim becerilerini artırarak öğrencilerine daha etkili bir şekilde bilgi aktarma fırsatı buldular.

OKULLARA ERİŞEBİLİRLİK BELGESİ VE BAKIM-ONARIM ÇALIŞMALARI

İl Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından Hisar İlkokulu'na verilen "Erişebilirlik Belgesi", ilçe genelindeki okulların bakım ve onarımlarının titizlikle gerçekleştirildi.

FATİH PROJESİ VE YARDIM KAMPANYASI

Domaniç'teki ortaokul ve liselerde bulunan sınıflar, FATİH Projesi kapsamında akıllı tahtalarla donatılarak teknolojiye entegre edildi. Ayrıca, 6 Şubat 2023 depreminde bölgeye gönderilen yardım malzemeleri ve öğrenciler tarafından üretilen sobalar, mücadele ruhuyla dolu bir yardımlaşma örneği sergiledi.

Editör: Serdar Yiğit