Uzun uzun yazıp da sizleri sıkmamak adına bu hafta kısa tutacağım yazımı.

Yazımın başında, yaşlılarımızı da unutmadan, onların izleğinde, onların dualarıyla geleceğe daha bir umutla bakıyoruz. Onun için onlar çok değerliler. Tüm yaşlılarımızın 18-24 Mart yaşlılar haftasını kutluyorum. Sağlıklı uzun ömürleri olsun. Rabbim başımızdan eksik etmesin inşallah.

Domaniç Belediyesinin çocuklar için düzenlediği etkinlik seçim süresi boyunca sıkılan Domaniçli için özellikle de çocuklar için güzel bir etkinlik oldu. Başta çocuklarımız olmak üzere kısa bir sürede olsa anne ve babalar da eğlendi diye düşünüyorum. Cennetten bir köşe olan ilçemizde festival havasında geçecek bu tür etkinliklerin sayısının çoğalması Domaniç insanı içinde çok önemli.

Şunun şurasında ne kaldı diyerek asıl konumuza girmek istiyorum. Sayılı gün der atalar, gelip geçer. Hakikaten de öyle. İnsan doğar ve ölür. Yaşam dediğimiz şey sayılı günlerden ibaret kalır ve geride bıraktığın güzel veya kötü izlenimler kalır birde geride. Allah’ın varlığına, birliğine ve ahiret gününe inananlar olarak hesap mahşerde sorulacak tabikide. Özellikle de kul hakkı vahim bir konu. Uzun lafın kısası 11 ayın sultanı olan Ramazan ayınıda yarıladık. Rabbim bayramına da sağ salım sağlıklı bir şekilde kavuştursun cümlemizi inşallah.

Yazımın girişinde de belirttiğim gibi neredeyse seçim süreci de bitti. Sayılı gün gelip geçti. Bu hafta sonu adaylar oylanıp seçilecek. Ehil olan her kim olursa olsun Domaniç için hayırlı olan kazansın.

Aslında kazananı belli bu seçimin bence. Her ne kadar ufak tefek atışmalar olsada Domaniç siyasetinde sağduyu, saygı ve hoş görü kazandı. İlçem Domaniç'te seçim çalışması yürüten bütün siyasi partileri bu anlamda kutluyorum.

Ama bir konu var ki bu haftaki seçim öncesi son yazımda değinmeden geçemeyeceğim. Kimse kusura bakmasın ama bu seçim süreci içerisinde çok uçuk ve çok güldüğümüz, Domaniçli seçmenin yüzünü tebessüm ettiren vaatler de duymadık değil. Siyasiler bir o kadar uçuk ve komik vaatler ile Domaniç’inin kaşınan yerini kaşımaya çalıştılar açıkçası. Buda seçim süresinde beklenen hareketlerdendi seçmen için. Nazar boncuğu olsun değimini kullanarak tekrardan bütün adaylarımıza ve siyasi partilerimize sağduyuları için teşekkür ediyorum.

Bir kaç kelam da seçim son gün kazanılır düşüncesine hakim olan siyasi partilerimize olacak. Malumunuz mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Bu mübarek ayın feyzi bereketi ve hayrı daha fazla. Onun için yapacağınız yardımların seçim yardımı olmamasına dikkat etmek gerek. Dünya sayılı günden ibaret. Yargılayacak olan Allah yaptığımız her işe kendisi şahittir. O bilen ve görendir. Kalın sağlıcakla.