Domaniç-Tavşanlı yolu geçtiğimiz hafta 28 Mart 2022 Pazartesi günü yine yeniden başlamış ancak bize haber verilmediği için biz yol inşaatını 30 Mart 2022 Çarşamba günü tesadüfen gördüğümüzden yol haberini zamanında veremedik.

Son ihalesi geçtiğimiz yıl 27 Ocak 2021 tarihinde yapılan Domaniç-Tavşanlı yolu inşaatını bu seferde Feza İnşaat Taahhüt A.Ş. şirketi kazanmıştı. 28 Eylül 2021 Salı günü ise ilk kazma vuruldu. Yıllardır inşaatı devam eden yolda kamulaştırma işi hala tamamlanmadığından yol inşaatı başlamadan durdu ve sanayi kavşağı yakınlarında ki yolun geçeceği alanlar kamulaştırılarak TEDAŞ'ın da direkleri kenara çekmesiyle inşaat alanı açılmış oldu.

Yüklenici firma Feza İnşaat Taahhüt A.Ş.'nin Şantiye şefi Murat Akdeniz'den aldığımız bilgiye göre, yol yapımına sanayi kavşağından başlandı. 25 kişilik ekip ve 14 iş makinesi ile başlayan yol inşaatı, Güney Köprüsü, ile devam edecek ve inşaat boyunca 100 kişilik bir ekip çalışması ile bu yıl tamamlanması planlanan bölüm, inşaat kavşağı, Hayme Ana Kavşağı arası olacak. Yolda ki kod farkı ortadan kalkacak. Ayrıca yol genişletilerek, Domaniç çevre yoluna kadar bölünmüş yol olarak yapılacak.

Domaniç-Tavşanlı yolu yapım işini ilk defa güçlü bir şirket aldı. Domaniç halkı artık yeni bahaneler duymak istemiyor. Umarız 30 yıldır çeşitli bahanelerle yol yapımı sekteye uğramaz da en kısa zaman da biter.

TRAFİK KAZALARI GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Yıllardır, Hayme Ana Kavşağı, Emniyet Kavşağı, Sanayi kavşağı, Güney Köprüsü, Kırık Köprüsü ve Muhacırlar virajlarından kazalardan kurtuluruz.

Çalışmaları yerinde inceleyen Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Özoğul, “Bu yola ilk kazma vurulduğu yıllarda yani 1980'lerde ben daha çocuktum. 2011 yılında yolun yeniden yapılması için Partimizin ileri gelenleri kolları sıvadığında siyasetle alakam yoktu. Yol inşaatının bu kadar uzun sürmesi ve halkı canından bezdiren bahanelerde maalesef bana denk geldi. Kucağımda bulduğum bu işlerin sorumluluğunu elbette alıyorum. Yol da dahil ne kadar yarım kalan iş varsa hepsinin takipçisi olacağım. Ancak bir yerde de çok eleştirenleri insafa davet ediyorum. Bu yol inşaatı 1984'de başladı. O zamanlar Ak Parti yoktu. Sonra çok partiler geldi geçti ama yolumuz sürekli ertelendi. En son 2011 yılında bizim partimiz bu yol inşaatını yeniden başlattı ve o gün bu gündür, sürekli bir aksilik, sürekli ertelemeler oldu. Halkımız haklı olarak bahanelerden de aksiliklerden de bıktı. Bu sefer ne bir bahane ne de bir aksilik olmaması için var gücümüzle hep birlikte yolun takipçisi olacak ve bu yolu bitireceğiz” dedi.

Editör: Serdar Yiğit