İl Genel Meclisi Üyesi Hüsameddin Doğan, sertifikalı tohum dağıtımı şeklinde yürütülecek olan hibe programı kapsamında Domaniç'e 1 milyon 200 bin lira hibe ile toplam 80 ton arpa, buğday desteği verileceğini açıkladı. Bu destek ile 4 bin dekar alanda ekim yapılacak.

Geçtiğimiz hafta yapılan İl Genel Meclisi toplantısı sonrası ilçe bütçesi belirlendikten sonra gazetemize açıklama yapan İl Genel Meclisi Üyesi Hüsameddin Doğan, Domaniç tarımına 1 milyon 200 bin liralık kaynak aktarıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Tamamı hibe olan bu rakam, ilçemiz tarımına çok önemli bir katkı sağlayacaktır, buna yürekten inanıyorum. Domaniç'e 40 ton buğday tohumu, 40 ton arpa tohumu desteği sağlanacak. Toprağımız 2 bin dekar arpa, 2 bin dekar buğday ile buluşacak. Çiftçi Kayıt Sistemine bağlı çiftçilerimiz kişi başı 200 kilo arpa, 100 kilo buğday desteği alacak” dedi.

Doğan, “Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Tarım İl Müdürlüğü ve teknik kadrosu aracılığıyla ilçelerden gelen talepler doğrultusunda, özellikle buğday ve arpa ekimi yapan üreticilerimize sertifikalı tohum alımında çok ciddi bir destek olacak. Çiftçilerimize sunduğumuz bu kaynakla yaklaşık 4 bin dekarlık bir ekim alanın tohum ihtiyacını karşılamış oluyoruz. Bu ülkeye üretim sağlayan, alın teriyle rızkını temin eden çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Serdar Yiğit