Eylül ayında faaliyete geçmesi planlanan Cemal Aydın Eğitim Kampüsü'nün hazırlıkları devam ediyor. Kısa vadede doğal gazın Domaniç'e gelmesi mümkün görünmüyor. Uysal, bu konuda gerçekçi olmanın ve halkı yanıltmamanın önemli olduğunu vurguladı. Ambulans hizmeti verme projesi iptal edildi. Uysal, bu konudaki acemiliğinden dolayı özür diledi.  Ayrıca yoğun ziyaretler için müsaade istediğini ve artık çalışmalara başlamaları gerektiğini söyledi.

152 SORUN TESPİT EDİLDİ

Başkan Uysal, park ve bahçe temizliği, çöp ve kül alımı gibi temel hizmetlerde düzene girildiğini ve 152 aksak nokta tespit edilerek planlı bir şekilde onarımların yapılacağını ifade etti.

CEMAL AYDIN EĞİTİM KAMPÜSÜ EYLÜL AYINDA FAALİYETE

Uysal, Eylül ayında faaliyete geçmesi planlanan kampüs için hazırlıklar sürdüğünü bu kapsamda eğitimci ve öğretmenlerle görüşmeler devam ettiğini belirtti.

YAYA KALDIRIMI İŞGAL EDİLMEYECEK

Yaya kaldırımlarının esnaflar tarafından işgal edilmesi sorunu ele aldıklarını ifade eden Uysal, Esnafla birlikte çözüm bulmayı hedeflediklerini söyleyerek, “Ben esnafımızı da anlıyorum kaldırımların bir kısmını kullanmak istiyorlar. Ama bazı esnaflarımız tamamını kullanıyorlar. Yayalarımız geçmekte zorlanıyor. Esnafımızdan da anlayış bekliyoruz” dedi ve engelli rampaları da uygun yerlere yapılacağının altını çizdi.

Domaniç'te Yeni Dönem: Uysal 1.5 Aylık Performansını Açıklıyor

 TAHTALI KAFE VE ÇADIR KAFE YENİLENİYOR

Uysal, “Tahtalı Kafe modernleştirilecek ve çadır kafe de tüm mefruşatı değişecek. Her ikisinde Domaniç’in güzel yüzü yapacağız” dedi.

DOĞALGAZ KISA VADEDE YOK

Kısa vadede doğal gazın Domaniç'e gelmesi mümkün görünmediğini dile getiren Uysal, bu konuda gerçekçi olmanın ve halkı yanıltmamanın önemli olduğunu vurguladı.

Uysal, “Ben hayal olarak görüyordum, hayal olarak da kaldı ve güzel bir hayaldi. Bir gerçekçiliği yoktu bunun gerçek olmadığını ben o gün de söylemiştim” diye konuştu.

AMBULANS VAADİ GERÇEKLEŞMEYECEK

Ambulans hizmeti verme planı iptal edildi. Uysal, bu konudaki acemiliğinden dolayı özür diledi. Uysal, “ Doktorumuzun, ATT’mizin, hemşehrimizin olması gerekiyormuş. Bunu idame ettirmek bizim açımızdan belediye açısından çok zor. Çok özür dilerim” ifadelerini kullandı.

Domaniç'te Yeni Dönem: Uysal 1.5 Aylık Performansını Açıklıyor

İLK ETAPTA RESTORAN YAPILACAK

Dağ turizmi için yatırımcılarla görüşmeler devam ettiğini bildiren Uysal, “Eğer yatırımcı bulamazsak ilk etapta restorantı kendi çabamızla yapma gibi gibi bir planımız var” dedi.

TUVALETLER YENİLENECEK

Tuvaletlerin tek tek incelendiğini ifade eden Uysal, Merkez Camii ve Garaj tuvaletleri yenileneceğini söyledi.

Başkan Engin Uysal’dan İzmir Ziyareti Başkan Engin Uysal’dan İzmir Ziyareti

KADIN KOOPERATİFLERİ PROJESİ

Kadın kooperatifleri projesi ile ilgili önceliğin satış garantisi bulmak olduğunu ifade eden Uysal, üç ay içinde bir sonuca ulaşacaklarını belirtti.

OTOGAR KISA SÜRE İÇİNDE MODERNLEŞECEK

Otogarın bakımı yapılacağını ve modernleştirileceğini söyleyen Uysal, ihaleye çıkarak 2 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

OTEL VE KREŞ PROJESİ

“Eski Ertuğrul Gazi Yurdu yurt otel veya misafirhane olarak dönüştürülecek. Her odasında banyo, tuvalet, internet, TV ve oturma alanı olacak” diyen Uysal, Yüzde 30’u belediye biz %70’in devlet katkılı kreş projesi için, “25 öğrenci kapasiteli kreş projesi hazırlandı. Bakanlıktan onay alındıktan sonra en kısa sürede faaliyete geçirilecek” diye konuştu.

Domaniç'te Yeni Dönem: Uysal 1.5 Aylık Performansını Açıklıyor

SPOR ALANLARI

Uysal, spor sahaları alanları projesi bakanlıkta onay aşamasında olduğunu, çocuklara söz verilen kaykay pisti yapılacağını belirtti.

OTOPARK SORUNU

Otopark sorununun kısa vadede çözülmesi zor. Uysal, halkın da araç kullanımı konusunda duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Kısa mesafeler nedeniyle araç kullanımının azalması gerektiğini savundu.

PAZAR ALANI DEĞİŞECEK

Pazarı şehir merkezinden uygun bir yere taşımak için çalışmalar devam ettiğini, esnafla istişare halinde hareket edildiğini ifade eden Başkan Uysal, istimlak sorunu olmazsa bir alanlarının olduğunu söyledi.

HAYVAN PAZARI TALEBİ

Gazeteden hayvan pazarı haberini okuduğunu, kapalı hayvan pazarı için “ Hayvancılar sadece kurban bayramında pazar açacaksak ben bu yatırım yapmam. Ama bu pazarı her hafta canlı bir şekilde devam ettireceklerse yaparım” dedi.

ARTIK ÇALIŞMAK İSTİYORUM

Uysal, seçmenlere ve Domaniç halkına gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür etti. Yoğun ziyaretler için müsaade istediğini ve artık çalışmalara başlama zamanının geldiğini belirtti.

Editör: Serdar Yiğit