Tarih öğretmeni Mesut Kocaman, çocukların Domaniç'in tarihini eğlenerek ve severek okuyacakları bir hikaye kitabı haline getirecek.

Tavşanlı'da Tarih öğretmeni olan ve yerel tarih araştırmaları yapan Mesut Kocaman, yakında çıkacak olan yeni hikaye kitabına dair bilgiler de edinmek üzere gazetemizi ziyaret etti.

TARİHÇİ MESUT KOCAMAN'DAN GAZETEMİZE ZİYARET

Çalıştığı okul olan Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu öğrencileriyle yaptığı TÜBİTAK Tarih Projeleri ile adını sıkça duyuran Mesut Kocaman, bu projelerini “Gençlerin Işında Tavşanlı Tarihi” isimli bir kitapta toplamıştı.

Yine geçtiğimiz bahar ayında, çıkarmış olduğu “Leblebi Kokulu Şehir: Tavşanlı Emir ve Elif Tavşanlı'nın İzinde” isimli hikâye kitabını da gazetemiz yazı işleri müdürü Serdar Yiğit'e takdim etti.

Çocuklara yaşadıkları şehrin tarihine olan ilgisini artırılması amaçlanıyor

Kitabın çıkarılış amacını; “Çocuklarımızın yaşadıkları şehrin tarihine olan ilgisini artırmak ve öğrencilerimizin tarih şuuru ile yetişmesine katkıda bulunmak” şeklinde özetleyen Kocaman, bir de müjde verdi.

SADECE DOMANİÇLİ ÇOCUKLAR BİLMESİN

“Kuruluş Şehri Domaniç'in tarihi mekânlarını ve değerlerini çocuklara anlatacak keyifli bir hikâye kitabı çıkarmak niyetindeyim. Domaniç; Hayme Ana gibi çok kıymetli bir değeri içinde barındıran bir şehir. Savcı Bey, Mızık Çamı, Ebe Hatun, Sarıkız gibi çok önemli kişi ve mekânlara ev sahipliği yapıyor. İstiyor ve diliyorum ki bu paha biçilemez kıymetleri sadece Domaniçli çocuklar bilmesin.
Önce yaşadığımız şehir Kütahya'nın çocukları daha sonra tüm ülkemizin genç nesilleri bu çok önemli değerleri, keyifle okuyacakları bir hikâye örgüsü üzerinden öğrensinler”

BU HİKAYELER İLE GELECEKLERİNE YÖN VERSİNLER

Bu örnek kişilerin hayat hikâyeleri üzerinden de kendi geleceklerine yön versinler. Domaniç ve tarihine dair dana önce Tavşanlı Ticaret Odası Kıvılcım Dergisi'ne bir makale kaleme almıştım.

ÇOK YAKIN ZAMANDA ÇIKACAK

Şimdi saha araştırması yaparak Domaniç ile ilgili daha detaylı bilgileri, çocuklarımızın anlayacağı bir dil üzerinden hikâye kitabı şeklinde yazmaya çalışıyorum. İnşaallah bu hedeflere ulaşan bir kitap çok yakın zamanda ortaya çıkacaktır.” şeklinde konuştu.

Biz de Tarih Öğretmeni Mesut Kocaman'a çıktığı bu güzel yolda başarılar diler ve ziyaretleri için teşekkür kendisine teşekkür ederiz. Ayrıca ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunacağını düşündüğümüz bu çocuk hikâye kitabını da merakla beklediğimizi ifade etmek isteriz.

Editör: Serdar Yiğit