Domaniç ve Çukurca belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda Domaniç, Söğüt Göç Şenlikleri etkinliğinde daha yoğun katılım ve aktivite ile olmalı. Hayme Ana ve Güreşlerde tanıtım için daha etkin çalışmalar yapılmalı gibi konu başlıkları masaya yatırıldı.
Domaniç’in barınma ve sosyal yaşam sorunlarının dillendirdiği toplantıda, Domaniç Belediye Başkanlarının Hayme Ana ve Güreşleri sırtında bir yük gibi gördüğü ve gereken ilgiyi göstermediği konusunun da altı çizildi.

SORUNLAR TESPİT EDİLDİ

Domaniç’te yeterince sosyal etkinlik yok, Domaniç’te barınma ve konut sıkıntısı çok, Dışarıda yaşayan Domaniçliler değerlendirilmiyor, Domaniç’te siyaset ve particilik en büyük ayrışma nedeni, İlçede dışa açılan giriş çıkışlar bakımsız, Kafe ve lokantalarda temizlik, hijyen, sunum ve hizmet konusunda sıkıntılarımız var, İlçenin tarih ve doğa potansiyeli değerlendirilemiyor, gibi başlıklar altında hem fikir olan katılımcılar, yeni belediye başkanının faaliyetlerini ve vizyonunu Engin Uysal’ın ağzından dinledikten sonra ilçede ki göçü engellemek, artan uyuşturucu kullanımı konusunda ortak çalışmak, siyasi figürlerin particilik değil Domaniç’çilik yapması konusunda ortak çalışma kararı aldılar.

Domaniç Aksu'da ‘Şalvar gecesi’ büyük ilgi gördü Domaniç Aksu'da ‘Şalvar gecesi’ büyük ilgi gördü

Hayme Ana ve Güreşlerde aşırı güvenlik önlemleri ve protokole yönelik gösterilerin halkı kültüründen kopardığını bu konuda da İl yönetimi ile istişareler yapılması gerektiğinin altını çizen konuşmacılar. Dilek ve temennilerinin yerde kalmaması gerektiğini en kısa sürede halk meclislerinin oluşturulması gerektiğinin de altını çizdiler.

Editör: Serdar Yiğit