Domaniç Ortaokulu, Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) girecek öğrenciler için düzenlediği ‘Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav’ provasıyla gerçek sınav heyecanını yaşattı.

Domaniç’te LGS Prova Sınavı Gerçeğini Aratmadı

5 OKUL KATILIM SAĞLADI

Muratlı Ortaokulu'ndan 6, Çamlıca Ortaokulu'ndan 10, Çukurca Şehit Veli Selçuk Ortaokulu'ndan 8, Şehit Mehmet Fatih Serim İmam Hatip Ortaokulu'ndan 1 ve Domaniç Ortaokulu'ndan 50 öğrencinin katıldığı prova sınavı, 4 salonda gerçekleştirildi.

Domaniç’te LGS Prova Sınavı Gerçeğini Aratmadı

1 ÖĞRENCİ SINAVA ALINMADI

Planlanan 75 öğrencilik sınava toplamda 67 öğrenci katıldı, ancak 1 öğrenci kimliği olmadığı için sınava alınamadı. Prova sınavı, öğrencilerin sınav stresini azaltmak ve sınav sürecine daha iyi hazırlanmalarını sağlamak amacıyla yapıldı. Öğrenciler, gerçek sınav ortamını deneyimleyerek sınav gününe daha iyi hazırlandı. Sınav sırasında yaşanan disiplin ve düzen, gerçek sınavI aratmadı.

Domaniç'te Miniklerin okuma bayramı heyecanı Domaniç'te Miniklerin okuma bayramı heyecanı
Domaniç’te LGS Prova Sınavı Gerçeğini Aratmadı

BÜYÜK FAYDA SAĞLADI

Domaniç Ortaokulu yetkilileri, prova sınavının öğrenciler için önemli bir hazırlık aşaması olduğunu belirterek, öğrencilerin performanslarını değerlendirme ve  sınav heyecanını yenme açısından büyük fayda sağladığını ifade etti.

Domaniç’te LGS Prova Sınavı Gerçeğini Aratmadı

Editör: Serdar Yiğit