Eğitim İş sendikası ilçe temsilcisi Mahmut Coşkungür, Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Adnan Şen ve öğretmenler, Atatürk anıtı önünde bir araya geldi.

TÜM ÖĞRETMENLER BİRARADA

Eğitim İş sendikası ilçe temsilcisi Mahmut Coşkungür açıklamada tüm öğretmenlere ve sendika temsilcilerine teşekkür ederek, eğitim sendikalarının gösterdiği birlik ve beraberliğin devam etmesi dileğinde bulundu. Coşkungür, "Bugün Domaniç'te a sendikası, b sendikası, c sendikası diye ayrışmadan böyle elim bir olayda ortak duruş sergilemeleri, geleceği ve eğitime dair olumlu bir adımdır." dedi. Açıklamada, "Artık Yeter! Can Korkusuyla Çalışmak İstemiyoruz! Can Güvenliğimiz Sağlansın, Gerekli Tedbirler Alınsın!" başlığı öne çıkarıldı. Oktugan'ın ölümüyle ilgili olarak, "Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış bir meslektaşımız olan İbrahim Oktugan hayattan ve öğrencilerinden koparıldı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, eğitimde yaşanan olumsuzlukların sorumlusu olarak öğretmenlerin gösterilmesi, CİMER uygulamasının öğretmenlere karşı bir sopaya dönüştürülmesi ve MEB'in eğitimdeki sorunlara çözüm üretmek yerine öğretmenleri ve idarecileri veli ve öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakmasının, bu tür olaylara zemin hazırladığı belirtildi.

Domaniçli Küçük Dahiden Büyük Başarı Domaniçli Küçük Dahiden Büyük Başarı
Domaniç’te Öğretmenlerden Tepki:

Açıklamada ayrıca şu talepler yer aldı:

Okullardaki şiddetin arkasındaki nedenler ortaya çıkarılmalı ve eğitim emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır. Okulda şiddetin son bulması için MEB acilen harekete geçmeli ve önlem almalıdır. Eğitimde şiddet yasası çıkarılmalıdır. Eğitim kurumlarında şiddetle mücadele için somut önlemler içeren bir eylem planı hazırlanmalıdır. Failler caydırıcı şekilde cezalandırılmalıdır. Özel ya da devlet okulu fark etmeksizin tüm okulların güvenliği sağlanmalıdır.
RTÜK, toplumsal şiddeti başlıca gündem haline getirmeli ve mafya ve suç temalı TV yapımlarını denetlemelidir. Müfredata şiddetin çağdışı ve yanlış olduğunu öğreten, toplumsal yaşam dersleri içeren programlar eklenmelidir.
Açıklamada, öğretmenlerin ve öğrencilerin canından endişe ederek okula gitmek istemediği ve can güvenliğinin olmadığı bir eğitim sisteminin kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Domaniç’te Öğretmenlerden Tepki:

Editör: Serdar Yiğit