Sevmek için evine aldığı köpeği sokağa salıp kontrolsüz üremelerine, sokakta aç ve açıkta kalmalarına ses çıkarmayan zihniyet ! Ahmet Ağanın, Fatma Hanımın sokağa attığı köpeklere bakmayan belediyeye hangi hakla saldırıyor ?

Peki belediyeler, sokağa atılmış köpeklerle uğraşacaklarına neden köpek sahiplerine yaptırım uygulayıp direk bataklığı kurutmuyor ?

Ey sözde hayvan severler ! Seven sevdiğini yanından ayırmaz, sokağa atmaz ! Sokakta köpek sevme fanteziniz varsa, zevkler tartışılmaz.  Bedelini ödersiniz,  kendinize bir mahalle veya köy kurarsınız, sokakları aç sefil, uyuz ve hasta, köpeklerle doldurursunuz, sonra da karşılarına geçip mama atarak mutlu olursunuz !

Bırakın bizde kendi yaşam alanlarımız da çocuklarımızla, torunlarımızla sokaklarda köpek saldırısına maruz kalmadan, köpek pisliğine basmadan gezmenin tadını çıkaralım.

Ayıların, tilkilerin yaşam alanını da yok ettiler. Gün geçmiyor ki, “ Ayı şehre indi, domuzlar köye daldı” haberleri ile karşılaşmayalım.

Dünyada biyolojik çeşitliliğin artması, hayvan sayısının çoğalması, ortak meskenimiz dünyamız için elbette bir zenginliğimizdir. Ama bu hayvanlarla bir arada yaşamamızı gerektirmez. Sıkıyorsa ayıların inine girin, “ Biz sizi çok seviyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz” deyin. Paçavraya dönmüş elbiselerinizi AFAT toplar. 

Eğer birileri hayvanları özgür ortamından esir alıp, evinde köleleştirmek istiyor ve bununla sevgi fantezisini tatmin etmek istiyorsa, karışamayız elbet. Kafeste kuş mu beslersin, avlunda köpek mi beslersin, yatağını yılanla mı paylaşırsın yap kardeşim ne istersen yap.

Ama özgürlüğünü kısıtladığın hayvanın yavrularını, insanların yavrularının dolaştığı sokağa atıyorsan, pisliğini yollara döküyorsan. İşte o zaman ben senin hayvan sevginden şüphelenirim ! Senin niyetin başka diye düşünürüm.

Hele hele onun bunun evden attığı köpeklere, belediye bakacak diye bir de zorlama getiriyorsan . O zaman ya senin köpeklerinde ya da onları sokağa atan sapıklarında belediyeye normal insanlar gibi çevre vergisi ödesinler.

Uzun lafın kısası; SOKAK KÖPEKLERİ diye bir kavram yok. Bunu sizler ürettiniz !

Evcilleştirilmiş köpek avluda, doğal ortamda yetişmiş hayvan doğada yaşar. Evcilleştireceğiz diye hakları elinden alınan köpekler sokağa atılmaz, atılmamalı.

Atanlar en ağır ceza ile cezalandırılmalı. Bunun için de doğa severler kenetlenmeli. Sokak köpeği üretip sokakta köpek sevenlere karşı ortak mücadele vermeli.

Ya hayvanları özgür bırakıp doğal inlerini yok etmeyin ya da evinizde avlunuzda besleyin. Aksi davranışta bulunup doğal dengeyi bozanları da cezalandırın. Cezalandıralım !