Domaniç ilçesi Hisar Mahallesi'nde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde mevcut muhtar Cahit Demiröz, yeniden adaylık başvurusu yapmadı. Yerine ise 18 yaşında Samet Koyun, bin 490 nüfuslu ilçenin en büyük ve merkez mahallesine aday oldu. 11 kişinin adaylık için yarıştığı seçimde 160 oyla birinci tamamlayan lise mezunu Samet Koyun yeni muhtar seçildi.

Seçim çalışmalarını tamamladıktan sonra sandıktan birinci çıkan Koyun, görevi eski muhtar Cahit Demiröz'den devraldı.

Domaniç'te eski Belediye başkanı, yeni başkanı ziyaret etti Domaniç'te eski Belediye başkanı, yeni başkanı ziyaret etti
Türkiye'nin en genç muhtarı Domaniç'ten çıktı

18 YAŞINDA MAHALLESİNE MUHTAR OLDU

Samet Koyun, aday olacağı zaman genç yaşı nedeniyle kimsenin kendisine inanmadığını söyledi.

Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Samet Koyun,

"Bana destek veren herkese çok teşekkür ederim. Ben kendimi Domaniç’in en genç muhtarı sanıyordum ama Türkiye’nin en genç muhtarıymışım. Gençsin, yapamazsın diyenlerde oldu. Ama ben Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaşlardayım. Sloganımız ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmaktı. Bunu da sağlayacağım ve bu görevi layıkıyla yerine getireceğim" dedi.
Türkiye'nin en genç muhtarı Domaniç'ten çıktı

Mahallede 3 dönem muhtarlık yapan Cahit Demiröz rozetini yeni seçilen Samet Koyuna takarken şu ifadeleri kullandı;

 "2009 yerel seçimlerinde ilçemiz hisar mahallesi muhtarlığı görevine seçildim.15 yıllık görev süremin sonunda aday olmadım.11 adayın yarıştığı muhtarlık seçimlerinde kazanan Samet kardeşimi medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Abisi olarak her zaman yardımcı olacağımı belirtmek isterim. Muhtarlık rozetini Türkiye’nin en genç muhtarına takmak bana nasip oldu. Domaniç’e ve mahallemize hayırlı olsun."

Editör: Serdar Yiğit