Sonar Festival Zorlu PSM'de 26-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen sergide, Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar'ın "Theatrum Mundi - The Pond" isimli etkileşimli çalışması izleyicileri büyülüyor.

Osman Gazi'nin Beşiği Mızık Çamının Gizemi Osman Gazi'nin Beşiği Mızık Çamının Gizemi

DOMANİÇ KURBAĞALARININ GÖÇ HİKAYESİ SANATLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Domaniç Kurbağalarının göç tarihini sanatla harmanlayan bu eser, izleyicilere eşsiz bir deneyim sunuyor. Kurbağaların üreme göçü sırasında birbirlerini sırtlayarak ilerlemelerinden ilham alan çalışma, aynı zamanda bölgede 5000 yıl önce üretilmiş kurbağa biçimli adak kaplarını da referans alıyor.

Işık, ses ve atmosferi kullanarak izleyicileri mitolojik bir dünyaya taşıyan "Theatrum Mundi - The Pond", tıpkı kurbağaların evrimi gibi, düşüncelerin kelimelere, kelimelerin ise imajlara, 3D modellere, videolara ve seslere dönüştüğü bir süreci yansıtıyor. Bu etkileyici eser, Engin Arer ve Artun İmamoğlu'nun prodüksiyon desteğiyle hayata geçirildi.

Sanatçılar Domaniç kurbağalarının göç hikâyesini anlatıyor

GÖÇ HİKÂYESİ SONAR'DA ANLATILIYOR

Sergi, Domaniç Kurbağaları hakkında bilgi edinmek ve sanatla buluşmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar'ın bu özgün çalışmasını 28 Nisan'a kadar Sonar Festival Zorlu PSM'de izleyebilirsiniz.

Editör: Serdar Yiğit