Domaniç Belediyesi konferans salonunda yapılan toplantıda genel şartlar, tarifeler ve talimatlar, köy bazlı kuraklık verim sigortasını kapsamına giren 2023 yılında yürürlüğe giren yenilikler ve indirimler aktarıldı.

Toplantıda konuşma yapan TARSİM Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Akyüz, doğal afetler nedeniyle tarımsal ürünleri zarar gören üreticilerin kayıplarını telafi etmek için sigorta yaptırmalarının gerekliliğini anlattı.

En çok merak edilenlerin başında sigorta ücretlerinin geldiğini söyleyen Akyüz, buğday dolu paket prim hesabına göre sigorta poliçe ücretini çıkardı.

Akyüz, bir ton buğdayın sapı ile birlikte 11 bin 375 TL’lik bir ürün olduğunu, bunun poliçe ücretinin ise sadece 103 lira 75 kuruş olduğunu ifade etti.

Toplantının devamında TARSİM Bursa Bölge Müdür Yardımcısı Adnan Akyüz, çiftçiler için TARSİM’in önemini içeren detaylı bir bitkisel ve hayvansal üretim hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Programa, Domaniç Kaymakamı Muhammed Furkan Okumuş, Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, İlçe Tarım Müdürü Deniz Tuluk, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

Editör: Serdar Yiğit