Kütahya’ya yapılan sulama yatırımları hakkında bilgi veren Kirişçi, Domaniç Pazaralanı İçme Suyu Göleti için 900 milyon TL, Domaniç Yeşilköy İçme Suyu Göleti için 900 milyon TL’lik yatırım yapılacağını ifade etti.

İçme suyu, sulama ve depolama ihtiyacını karşılamak amacıyla en kısa sürede Domaniç Pazaralanı ve Yeşilköy’ea büyük yatırımlar yapılacağının sözünü veren Kirişçi, “451 hektar sulama, 1.14 milyon metreküplük yıllık içme suyu ihtiyacı ve 6.48 milyon metreküp ihtiyacına binaen yaklaşık maliyeti 900 milyon lira olan proje Domaniç Pazaralanı göleti, Domaniç Yeşilköy göleti için ise 628 hektar sulama 0,78 milyon metreküplük yıllık içme suyu 4.16 milyon metreküp depolama için 900 milyon lira” maaliyet çıkacağını söyledi.

Toplulaştırma konusunda Kütahya için pozitif ayrımcılık yapılacağına dikkat çeken Kirişçi “Çünkü su hayattır bizde bunları Kütahya’ya kazandıracağız.  Çünkü üretimde de suyun ne kadar hayati olduğunu biliyoruz. Tarım alanlarımızda sulama sistemleri eskiyse yenilenmesini, ilk defa sulama sistemine kavuşacaksa yenilenenler gibi, en yenilikçi haliyle yapacağız” diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit