Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme toplantısı için Ankara'ya giden Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın eli boş dönmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Bakanların katılımıyla Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme toplantısına katılan Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, ertesi gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi.

Burada, Park Projesi ve Belde genelinde sıfır atık proje çalışmalarını anlatan Emin Taşgın'a Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından destek geldi.

Çukurca Belediyesine, çevre düzenlemesi ve park yapımı işlerinde kullanılmak üzere 400 bin TL, Belde genelinde sıfır atık projesi için 250 bin TL ve 100 bin TL değerin de ki 50 adet çöp konteyneri hibesi verildi.
Sıfır Atık Projesini çok önemsediğini de belirten Emin Taşgın, projenin belde de en etkin şekilde uygulanması için çalıştıklarını kaydetti.

Başkan Emin Taşgın, “Çevreye duyarlı bir şehircilik anlayışımızın gereği olarak Sıfır Atık projesini çok önemsedik ve zaman kaybetmeden beldemizde çalışmalara başladık. Sürdürülebilir kalkınma, tasarruf kültürü ve atıkların kontrolü ile mümkündür. Kaynağında ayrıştırılmış atıklar, geri dönüşüme imkan sağlayacak, böylece tükettiklerimizin çevreye verdiği zararı minimize etmiş olacağız. İlk olarak Beldemizde çevre ve görüntü kirliliğinin giderilmesi için vatandaşlarımızın evsel atıklarını atabilecekleri plastik çöp konteynerleri alacağız. Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'un 250 bin TL'lik bir destek sağladı. Kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah plastik çöp konteynerlerimizi bütün hanelere yerleştirilerek geri kazanabilir sisteme geçeceğiz” dedi.

Editör: Serdar Yiğit