TAŞLARIN DÜŞECEĞİNİ DEFALARCA YAZDIK 

Domaniç-İnegöl yolu 1977-78 yıllarında açıldı. Daha önceden Sefa köyünden geçen yol, bu yıllarda, zamanın şartlarına göre dinamitle patlatılarak açılmıştı. Dinamitin şiddetiyle dağın yapısı hasar görmüş, heyelan olasılığı artmış, çatlak taşların kopup yola düşme ihtimali doğmuştu. 

Son yıllarda artan trafik ile ara ara yola taşların düştüğüne çok şahit olduk. Bu taşlar bazen insan eliyle, bazen ilçe jandarma ekiplerince, bazen de Domaniç Belediyesi kepçeleri ile yoldan çekildi.  Ancak son yıllarda artmaya başlayan taş düşme olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Bu yüzden de zaman zaman haber yapıp yetkililerimizi uyarıyoruz. En son, 28 Nisan 2021'de “Heyelanlı bölgede kaza geliyorum diyor” başlıklı bir haber daha kaleme almıştık. Haberin yayınlanmasından birkaç gün sonra düşen kaya parçalarına karşı önlem alınacağını, yolun genişletileceğinin müjdesini aldık. Ancak inşaat sezonu geldi, geçti bir çalışma göremeyince sözlü hatırlatmada bulunduk. İşlerin yetişmediğini heyelanlı bölgedeki çalışmanın seneye kaldığını söylediler. 2022 de bir işlem yapılmadı. 

DEPREM TETİKLEDİ

Düzce Gölyaka Merkezli 23 Kasım 2022 sabaha karşı saat 04:08 de meydana gelen 5,9 şiddetindeki depremin etkisiyle Domaniç-İnegöl yolu Heyelanlı bölgede taşlar yerinden oynamış, bir kısmı ana yola düşmüş, bu sırada yoldan geçtiklerini ifade eden Selman Önder son anda yaptıkları manevra ile mutlak bir kazayı önlediklerini söyledi. 

Geliyorum diyen tehlike geldi. Şimdilik ucuz atlatıldı.

Önlem anlamakta gecikilirse, daha feci kazaların olması işten bile değil.

Editör: Serdar Yiğit