14 Mayıs'ta yapılacak 28. dönem milletvekili seçimlerinde Kütahya aday adayı olarak yola çıkan üç adayımız da Domaniç'in Çamlıca köyünden.

Adaylardan Mücahit Köksal daha önce de Ak Partide birkaç kez aday adayı, bir kez de Kütahya Belediye Başkanlığı aday adayı denemesi olmuştu. 

Öğretmenlikten iş adamlığına başarılı bir geçmişe sahip olan Köksal, uzun süreden beri de aktif siyasetin içinde olan bir aday.

Diğer aday TEMA vakfından görev yapmış, işçi ve memurluktan işyeri patronluğuna yükselmiş bir çevreci. Tarım ve hayvancılıkta kendi kendini yetiştirmiş. Uzun yıllar CHP'de aktif görevler almış olan Halil Ünlü.

Bir diğer aday ise yine öğretmenlikten İş İnsanlığına yükselen başarılı bir akademisyen. Uzun yıllar Ak Parti'nın değişik kollarında görev almış olan Rıdvan Turgut.

Adayların kısa özgeçmişi:
 
Mücahit Köksal: 6 Ağustos 1955'de Domaniç - Çamlıca köyde doğdu. 1978 İzmir Yüksek İslam Enstitüsü mezunu. 

Çeşitli illerde öğretmenlik ve müdürlük görevinde bulunan Köksal, 1997 yılında kurduğu şirketlerle başarı bir iş insanı oldu. 

1977 İzmir MSP. II Gençlik Kollar Başkanlığı ile başlayan siyasi hayatında, yıllar için de Refah Partisin aktif çalıştı. İl, ilçe ve Vekil aday adaylıkları oldu. 

2004 Kütahya Belediye Başkanlığı aday adayı. 2011 ve 2015 milletvekili seçimlerinde Kütahya Ak Parti Milletvekilliği aday adaylığını koydu.
Evli ve 3 çocuk babası olan Mücahit Köksal, 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Ak Parti'den Kütahya Milletvekili aday adayı.

Rıdvan Durgut: 1980 yılında Almanya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. 

Almanya'da Konstanz Üniversitesi'nde Siyaset ve Yönetim Bilimi eğitimi aldı. 
İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Yönetimi üzerine yüksek lisans yaptı. 

Halen İstanbul Medipol Üniversitesi'nde Yönetim ve Strateji alanında doktora (tez dönemi) çalışıyor. 

Gençlik yıllarında Millî Gençlik Vakfında ve Ak Parti'nin değişik kollarında görev aldı.

2016 yılından beri Eğitim teknolojileri ve mobil oyunlar üzerine faaliyet gösteren İstanbul Eğitim A.Ş. ve Rıdvan Durgut, 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Ak Parti'den Kütahya Milletvekili aday adayı.

Kumbara Bilgi Teknolojileri A.Ş. şirketlerinin yönetim kurulu başkanlıklarını yürütmekte. Çok iyi derecede Almanca ve İngilizcenin yanı sıra Arapça'da bilen Rıdvan Durgut. Evli ve bir çocuk babası. 

Halil Ünlü: 1 Şubat 1965 Domaniç-Çamlıca doğumlu. 1985 Tavşanlı Endüstri meslek lisesi mezunu.
1990'da GLİ imalathanelerde tornacı ustası olarak iş başı yaptı.

1993-2015 yılına kadar Domaniç ve Tunçbilek ilçelerinde TEMA temsilciliklerinde bulundu.

1995 yılında GLİ maden sahasında ağaçlandırma eğitimi proje şube müdürlüğüne atandı.

Bu süreçte GLİ de çalışmış 32 bin çalışan adına fidan dikimi gerçekleştirdi. 

2010 yılında kendi işini kurdu. Orman ağaçlandırma işleri ve peyzaj çevre düzenlemesi gibi işleri üstlendi.

2015-2016 yıllarında Domaniç CHP İlçe Başkanlığı yaptı.

Aynı zaman da Tarım ve Hayvancılık işlerini de yürüten Halil Ünlü, evli ve 2 çocuk babası.
Halil Ünlü, 28 Dönem Milletvekili Seçimlerinde Memleket Partisi'nden Kütahya Milletvekili aday adayı.  MUSTAFA YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit