Çamlıca Köyünde Nazife Uslu önderliğinde 18 kadınla kurulan Kadın Kooperatifi, yerel ürünler üretmek için kurdukları kooperatiflerinde, pazarlama aşamasına geldiklerini ancak gerekli hijyen koşullarını yerine getiremediklerinden satış izni alamadıklarını köye gelen CHP’li vekil adaylarına dillendirmişlerdi. 

Bunun üzerine devreye giren CHP Kütahya İl Örgütü, geçmiş dönem Belediye Başkan Adayı olan Eyüp Kahveci aracılığı ile Güral porselen den fayans talebinde bulunuldu. 

Erkan Güral yardım talebini kabul ederek gerekli tüm malzemeyi Çamlıca Köyü kadın kooperatifine gönderdi.Kooperatif kadınları teşekkür etmek için CHP il örgütü onuruna köyde ikramda bulundular. 
Kooperatif Başkanı Nazife Uslu, CHP il örgütüne teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “ Üretimlerimizi tamamladık ve geliştirerek devam ediyorduk ancak hijyen koşulları için yatırım yapmamız gerekiyordu ve bizim buna gücümüz yetmiyordu. Bizde köyümüze seçim için gelen vekil adaylarından destek talebinde bulunuyorduk. Talebimize yanıt CHP il örgütünden geldi. Birkaç gün içinde malzemelerimiz bize teslim edildi. 

CHP örgütüne ve Erkan Güral beye çok teşekkür ederiz” dedi.Eyüp Kahveci’de yaptığı konuşmasında,  “CHP her zaman üreticiden yana olan bir partidir. Kadınlarımızın bu azmini görünce duyarsız kalamadık. Erkan Güral beyle görüştüm sağ olsun o da bizi kırmadı. Gereken yardımı anında gönderdi. Bende Çamlıcalı Kooperatif kadınlarımızdan şimdi bir ricada bulunuyorum. 
Üretim odamızın adı ERKAN GÜRAL ÜRETİM OADASI olsun” dedi.

Kütahya, Tavşanlı ve Domaniç CHP Kadın Kolları Başkanları ve parti örgütlerinin katıldığı etkinlikte konuşmaların ardından misafirlere Çamlıcalı Kadın Kooperatifi kadınlarının ürettiği yiyecekler ikram edildi.
MUSTAFA YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit