Çukurca Belediyesi, Ilıcaksu Yaylakıranı mevkinde 30 yıldır ekilmeyen atıl durumdaki tarlaya 75 dönüm buğday, Domaniç Süleyman Pınarı 27 dönüm nohut, yine atıl turumdaki Çukurca Alaman Tepesi mevkiine de 65 dönüm arpa ekmek için hazırlıkları sürdürüyor.

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORUZ 

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın, “Çukurca Belediyesi olarak belediyemize ait ve vatandaşların atıl durumdaki arazilerini değerlendirerek ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla geçtiğimiz dönemlerde 75 dönümlük arazimizdeki buğdaylarımızı toprakla buluşturduk. Bu seferde Domaniç'te orman içerisinde 27 dönümlük arazide nohut ekimini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de yine belediyemize ait olan 65 dönümlük atıl durumdaki arazinin bakımı yapılarak ülke ekonomisine ve belediyemize katkı sağlaması amacıyla buğday ve arpa ekimlerini gerçekleştireceğiz. 

Çukurca Emin Taşgın Tarla-10

VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYACI KARŞILANACAK

Buradan belediyemize gelir sağlayacak ve vatandaşlarımıza tohumluk ihtiyaçlarını karşılamak üzere dağıtım sağlayacağız. 

Ilıcaksu Mahallemizde 75 dönümlük belediyemize ait olan 30 yıldır ekilmeyen arazimizin bakımları yapılarak buğday ekimini gerçekleştirdik. 

Çukurca Emin Taşgın Tarla-12

İlaçlama ve gübreleme işlerini bitirdik ekinimiz şuanda normal bir seviyeye geldi. Bundan sonraki süreçlerde de yine ekilmeyen atıl arazileri belediyemiz olarak değerlendireceğiz. Vatandaşlarımıza ve ülke ekonomimize katkı sağlayacağız.

Bu süreçte tohumlarda bize katkı sağlayan tarım il müdürlüğüne ve tarımsal kalkınma kooperatifine ve ekip arkadaşlarımıza katkılarından dolayı herkese çok teşekkür ederim” dedi.
SERDAR YİĞİT

Çukurca Emin Taşgın Tarla-13Çukurca Emin Taşgın Tarla-03

Editör: Serdar Yiğit