Domaniç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Yedi Renk Kadınları Sosyal Dayanışma Üretim ve İşletme Kooperatifi Kütahya Şubesi ve Domaniç Çamlıca Üretici Kadınlar Kooperatifi kadınlarına Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği kursu veriliyor.

Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliği kursunda öğretilen tüm bitkilerin yanı sıra daha sağlıklı yaşamak için tüketilmesi gereken kefirin yapımını da kursiyerlere öğrettiklerini ifade eden Domaniç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Gönül Dursun, kefirin yararlarının süt ve yoğurttan kesinlikle daha fazla olduğunu ve her gün ya da gün aşırı tüketmesi gerektiğini tavsiye etti. 

Dursun, "Maya benden süt sizden" sloganı ile yapımını uyguladıkları kefirin özellikle çocukların bağırsak florasını düzeltmek, kalsiyum potasyum kaynağı olması, diş kemik, kas sistemine ve ayrıca bağışıklık sistemine olan faydalarından bahsetti. 

ZAYIFLAMAK İÇİN SAĞLIKLI BİR İÇECEK

Bir gramında en az bir milyon yararlı bakteri barındıran kefirin zayıflamak için de sağlıklı bir içecek olduğundan bahseden Dursun, “Vücutta fazla tuz tutumunu engelleyerek böbrek, safra, egzama ve enfeksiyon hastalıklarında da faydası olduğu bilinmektedir. 
Ayrıca kefirde bulunan probiyotik mikroorganizmalar kabızlığı engelleyerek bağırsakların çalışmasını düzenler. 
Yapımı için metal alet kullanılmaması, tahta, kaşık ya da temiz el yardımıyla cam kavanoz, plastik süzgeç ve bir boş kap süzmek için yeterli olacaktır. 
Her gün yeniden yapılması için ana malzeme sütü evimizden eksik etmemeye de dikkat etmeliyiz” dedi. 

Ayrıca kefir içmeden önce içerisine birer tutam zerdeçal, zencefil, tarçın ve karabiber gibi tıbbi ve aromatik bitkilerden de ilave edilince faydalarının da arttığını söyleyen Dursun, bu sayede farklı bir aroma ile de içiminin daha hoş olduğundan bahsetti. SERDAR YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit