Türkiye Büyük Millet Meclisinde, 413 sıra sayılı kanun teklifi görüşmelerinde söz alan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, depremin ardından, yolların ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Olası bir depreme karşı hazırlıklı olunması gerektiğine vurgu yapan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’nın tüm alternatif yollarının tamamlanmasını istedi. Erbaş ; “Kütahya’mızın da yer aldığı batı Anadolu fay hattı, ege denizi bölgesinde aktif haldedir. Bu fay attı en son 30 Ekim 2020’de İzmir’de yıkıma yol açmıştır. Kütahya ilimiz, Gediz-Emet fay hattı, Simav fay hattı, Kuzey Anadolu fay hattı ve sultan dağı fay hattı gibi hatların deprem tehdidi altındadır. Bu özellikleriyle batı Anadolu’nun en riskli deprem bölgelerinden biri durumundadır. Bu bağlamda Kütahya ve ilçelerinde ulaşılabilir alternatif yollar yapılması elzemdir.

ACİL ŞEKİLDE TAMAMLANMALI

Bu yolların başında da Uşak Banaz’dan başlayıp Simav-Bigadiç-Sındırgı-Balıkesir ve Çanakkale’ye kadar uzanan yolun tamamlanması gelmektedir. Uşak-Gediz yolu, Abide-Simav yolu, Emet-Tavşanlı-Dursunbeyli, Seyitömer-Tavşanlı-Bozüyük, Simav-Dağardı-Bursa ve Tavşanlı-Domaniç-İnegöl yolları acil şekilde tamamlanmalıdır.”diye konuştu.

Editör: Serdar Yiğit