Kütahya İYİ Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Seydi Karakuş ile İYİ Parti İlçe Başkanı Şerif Yılmaz esnaf ve vatandaş buluşmasının ardından gazetemize geldi. 

Burada gazetemize açıklama yapan 21. Dönem MHP Kütahya Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapan akademisyen Prof. Dr. Seydi Karakuş 1999  - 2002 yılları arasında 3 buçuk yıl Kütahya Milletvekilliği yaptığından bahsetti. 

EKONOMİ SIKINTILI

Karakuş, “Tekrar ülkemizin içinde bulunduğu bir yönetim zafiyeti, tek adam anlayışı, hukukun, adaletin tartışılır hale geldiği, ekonominin perişan olduğu 2002'de bir çeyrek altının 2023'te bir kilo soğan ettiği bir ekonomik sıkıntıya girdik. İnsanlar et alamaz, yiyemez hale geldi. Bayramlıklarını çocuklara giydiremez hale geldi. Böyle bir ekonomik sıkıntı da ülkeler arası prestijimiz bozuldu. 

Onun için bize de tekrar ülkenin parlamenter sisteme geçmesinde, bu ucube sistemden kurtulmasında, “tecrübe alanında uzman insanlara ihtiyaç var” çalışmalarıyla birkaç yıldır biz de İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in teklifiyle Kütahya'da siyasete tekrar girmemiz ve çalışmamız istendi. Biz de o günden beri çalışıyorduk ve şu anda da aday olarak bu çalışmamıza devam ediyoruz.

DOMANİÇ DÜNYADA TANINMALI

Tarihi misyonuyla, kültürel ve coğrafi olarak önem taşıyan kadim ilçemiz Domaniç, dünyada ve Türkiye'de daha iyi tanınması lazım. Mevcut elindeki doğal kaynakların ve insan kaynaklarının daha iyi değerlendirilmesine katkı sağlamak amacıyla da çok sevdiğim, milletvekilliği döneminde bitirdikten sonra da sık sık geldiğim, bir ilçeye bugün de Domaniç Gazetesi ziyareti olarak geldim.  

SİSTEM BOZUK

Bu ziyaret sırasında da halkıma bu sistemin değişmesi noktasında hep beraber destek vererek, bir taraftan Meral'e bir taraftan Kemal'e desteğiyle bu sistemden kurtulursak, halkın tercih ettiği kişiler parlamentoda o halkı temsil edecektir. Halkın temsili veya temsil noktasındaki onların isteklerinin yerine getirilmesi parlamenter sistemde daha uygundur. Yoksa malum yaşadığımız bir sistem son 5-6 yıldır bilhassa, tek adam sistemiyle bütün emir komuta merkezinin bir kişiden sorumlu olması, herkesin vereceği idareyi, adli vesaire konularda, kendi yetkilerini, etkilerini kullanmayarak her şeyi oradan beklemesi durumunda adalet gecikiyor. Hukukun üstünlüğü kayboluyor. Ekonomi perişan oluyor. Depremde asker 3 gün deprem bölgesine gidemiyor. Bunun gibi onlarca değişik halka zarar verecek kararlar bozuk sistemden dolayı alınıyor.  Bu sistem bozuk, sistem bozuk olunca kime yetki verirseniz 'ben neymişim be abi olur' belki bana da verseler, halka da verseler, o zaman bu yetkileri insanlar, güç zehirlenmesine dönüşecek bir alanda kullanmaya başlar.

DOMANİÇ TURİZM MERKEZİ HALİNE GELMELİ

İşte bu bakımdan Domaniç ilçemizin bu güzelliklerinin daha iyi hayata geçirilmesi, Ilıcaksuyundan balık durumuna kadar, bal yetiştirilmesinden meyve yetiştirmesine kadar değerlendirilip turizm merkezi haline getirilerek hem Kütahya'mıza hem ülkemize ciddi katkılar sağlanacağına inanıyorum. En çok orman alanlarına sahip Kütahya'nın, hatta ilçe bazında belki de Türkiye'nin ilk üçünde olan bir ilçemiz.  Sağlık turizmi açısından da ilçemize kazanım sağlayacaktır. Yani daha önce de geldiğim yer bunların da gerçekleşmesi için artık bu ucube sistemin değişmesi gerekir. 

KENDİMİZİ DİNDEN ETMEYELİM

Din kimsenin ipoteğinde değil, hepimiz Müslümanız. Ben Müslümana veriyorum diğerleri şudur deyip, hem kendimizi dinden etmeyelim, hem de şirk koşanlara karşı akıllı davranıp bu sistemi değiştirelim. Bunun için de her kesimden milleti temsil eden millet ittifakını destekleyelim. Türkiye kaybettiği devlet, kurumsal yapısını yeniden kazanacak. Liyakatli insanlar devletin başına gelecek. Bu vesile ile sizin vasıtanızla, halkıma duyuruyorum. Hele hele Osmanlı'nın kuruluşu, cumhuriyetin kuruluşu gibi ana unsurları üzerinde tutan Kütahya ve bilhassa da Domaniç'in bunu da yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

SERDAR YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit