2014’TEN BERİ DOMANİÇ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, MHP İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, belediye başkanlığına tekrar aday olduğunu açıkladı. Ertürk, yaptığı hizmetleri ve gelecek planlarını anlattı. 2014 yılında MHP olarak Domaniç Belediyesi'ni kazandıklarını ve bu süre zarfında büyük adımlar attıklarını belirtti. İlk dönemden bu yana, meclis üyeleriyle birlikte gece gündüz çalışarak Domaniç'i daha iyi bir geleceğe taşıma yolunda çaba gösterdiklerini de vurguladı.

Yeniden belediye başkanlığına aday olduğunu çeşitli projelerle birlikte duyuran Ertürk, çok fazla projelerinin olduğunu ancak hepsini kapsamlı bir şekilde şu anda anlatmanın mümkün olmadığını söyledi. Başkan Ertürk, seçim çalışmaları sırasında birebir olarak tüm projelerini vatandaşlara anlatacağını da bildirdi. Ertürk’ün proje çalışmalarının satır başları şöyle;

TOPUK YAYLA İÇİN TURİZM PROJESİ

Başkan Ertürk, Topuk Yayla'nın potansiyelini değerlendirmek amacıyla projeler hazırladıklarını ve yaylaya bungalov evler, restoranlar ve eğlence merkezleri inşa edeceklerini açıkladı. Ertürk, “Şu anda günlük 400 araç giriş yapıyor. Oraya bungalov tipi evler, restoranlar, gerekli eğlence merkezleri yapılacak şekilde projelerimiz hazır. Yatırımcı kardeşlerimizle inşallah burayı da faaliyete geçirmiş olacağız” dedi.

TOKİ KONUT PROJESİ

Uzun bir çaba sonucunda TOKİ konut projesini gerçekleştirmeye hak kazandıklarını ve projenin önümüzdeki yıl hayata geçmesini beklediklerini de belirten Ertürk, “Tam 6 yıl TOKİ için uğraştık. Sonunda başardık. Büyük deprem olunca tüm yatırımlar o tarafa aktarıldı. Şu anda bekliyoruz. Kuralar çekildi, inşallah önümüzdeki yıl devletimiz projeyi gerçekleştirir. İlçemizin konut sorunu da çözülmüş olur” diye konuştu.

DOĞALGAZ VE ENERJİ PROJELERİ

Doğalgazın, Domaniç'e de getirilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Ertürk, projenin startını almaları için gereken adımları attıklarını ve 2024'te projenin başlamış olmasını hedeflediklerini açıkladı. Kömür sıkıntısını da çözme çabalarını sürdürdüklerini ve yerel kaynaklardan sağladıkları kömürle halka destek verdiklerini belirten Ertürk, “Tunçbilek’ten alamadığımız kendi kömürümüzü Allah razı olsun soma maden müdürü bize tahsis etti. Hem de burada ve zoraki verilen kömürün çok daha fazlasını ve yüksek kalorilisini aldık. Nakliyeden dolayı fiyat farkı çıkacak ama kar amaçlı değil, vatandaşlarımıza kömür tedariği için pazartesi günü sözleşmesini yapacağız” ifadelerini kullandı. Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında yeniden belediye başkanlığına aday olduğunu belirtti. Ertürk, adaylık durumunu vatandaşlara ilan ettiğini ve onların takdirine sunduğunu ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Serdar Yiğit