Domaniç Belediyesi, ilçenin merkezi noktasındaki Belediye meydanına, emziren anneler için klimalı ‘Bebek Bakım ve Emzirme Odası’ kurdu.

Özellikle Pazartesi günleri köylerden gelen annelerin çocuklarına bakım yapabilecekleri ve emzirebilecekleri alan bulmakta güçlük çekmelerinden yola çıkan Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Vatandaşlardan gelen her talebi gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirterek "Çarşıya çıkan annelerin yanı sıra özellikle köylerden şehir merkezine gelen bebekli anneler bebeklerinin bakımı için yer aramak zorunda kalıyordu. Vatandaşların bu mağduriyetini gidermek için bir de 'bebek bakım ve emzirme odası' yapmaya karar verdiklerini ve buralarda anneler bebeklerinin bakımlarını gönül rahatlığıyla yapabileceklerini " belirtti.

KLİMALI VE HİJYENİK BİR ORTAM

Kabininin klimalı olduğunu hatırlattan Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, “Kabinlerde uygun sıcaklık, hijyen ve güvenilirlik ön planda” dedi.

Kabinlerin küçük ama çok önemli bir proje olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, desteklerinden dolayı Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’a da teşekkür etti.

Editör: Serdar Yiğit