BU YILKİ ETKİNLİKLER İÇİN DOMANİÇ’İN ÇADIRI HAZIR

Geçtiğimiz yıllarda Domaniç için ayrılan çadırın boş kalması, tepkilere neden olmuştu. Ancak bu yılın geçtiğimiz yıllardan farklı olacağı değerlendiriliyor. Domaniç Belediyesi, Söğüt ilçesinin düzenlediği şenliklere katılım sağladı ve Domaniç'i temsil etmek için özel bir çadır kurdu. Domaniç Belediyesi'nin çadırı, ilçeye özgü ürünler ve tarihi eşyalarla donatıldı. Ayrıca Domaniç'in kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler de düzenlendi. Domaniç’in önemli bir parçası olan "Kutay Türk Savaş Sanatları Ekibi” de Domaniç Belediyesi'nin çadırında yer aldı ve gösterilerini sunarak misafirleri etkiledi.

BELEDİYE VE DERNEK AYNI ÇARDIRDA FAALİYET GÖSTERİYOR

Kutay Türk savaş sanatları ekibinin kurucularından Fatih Peynir, etkinlikler hakkında şunları söyledi:

"742. Ertuğrul Gazi Anma ve Yörük Şenlikleri'nde şu an Söğüt'teyiz. Domaniç Belediyemizin bizim için hazırlamış olduğu çadırdayız. Bizler Kayı Boyu Domaniç Kültür Derneği olarak; Kutay Türk Savaş Sanatları Ekibi olarak Domaniç Belediyemizin çadırında bir olarak beraberiz.” ifadelerini kullandı.

Derneğe bağlı ekipten Şafak Mazlum da

“Tüm misafirleri buraya bekliyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de yoğun katılım olacağını düşündüğümüz 742. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikeri’nde tüm Yörükleri, misafirlerimizi çadırımıza bekliyoruz" dedi.

Domaniç halkı tarafından tanınan kültür elçilerinden olan Haşim Süngü de etkinliklere katılım beklentisi hakkında şöyle konuştu,

“Domaniç Belediyesi'nin katkılarıyla Ertuğrul Gazi'yi anma törenlerine Domaniç Belediyesi ve Domaniç Kayı Boyu Kültür Derneği olarak katılım sağladık. Tüm misafirlerimizi çadırımıza bekliyoruz."
Editör: Serdar Yiğit