ongrenin Divan Heyeti; Mustafa Temel Ergün, Hayrettin Haliş ve Mehmet Ali Tekdemir’den oluşurken başkanlığı ise Mustafa Temel Ergün yaptı. Saat 12:00'de başlayan kongrede, Domaniç İlçe Başkanlığının faaliyet ve hesap raporları aklanarak siyasi konuşmalara geçildi. Kongreye partililerin ilgisi de oldukça fazlaydı.

“PARTİLİ VE PARTİSİZ, TÜM VATANDAŞLARIN KATKISINI BEKLİYORUZ”

Domaniç CHP İlçe Başkanlığı’nın yeni başkanı Erdoğan Arıkan yaptığı konuşmada, "Değerli divan misafirler üyelerimiz önümüzde yerel seçimler var. İlçemizde 1989 ve 1999 yılı başarısını yine yakalamak istiyorsak tüm dargınlıkları, olumsuzlukları bir kenara bırakıp Domaniç'te sosyal demokrasinin bayrağını yeniden dalgalandırmak için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Yeni şeyler söylemek için talibiz ve birlikte çalışacağız. Partili partisiz tüm duyarlı insanların katkısını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

“ GÜN, TÜM HALKIMIZLA BARIŞMA GÜNÜ”

Başkanlığı devreden İlçe Başkanı Engin Uysal da burada bir konuşma gerçekleştirdi. Uysal, "Gün dostluk, barış, sevgi ve dayanışma günüdür. Gün CHP’yi iktidara taşıyacak yerde el ele, omuz omuza birlik olma, birliğimizi, dayanışmamızı güçlendirme günüdür. Gün önce kendimizle sonra bizim gibi olmayan, bizim gibi düşünmeyenlerle, tüm halkımızla barışma, barış içinde bir arada yaşama günüdür. Birbirimizi anlamaya, dinlemeye çalışarak, kimseyi aşağılamadan, kimseyi ötelemeden, yok saymadan, insan odaklı hayatı paylaşma günüdür." şeklinde konuştu. CHP’Lİ ŞAHBAZ,

“ TÜRKİYE’DE 10. SIRAYA YERLEŞTİK”

CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ise konuşmasında, seçimin önemine vurgu yaparak, "Bu seçim bizim için çok önemliydi. Bu seçimi partimizin ve ülkemizin kader seçimi olarak gördük ve çok ciddi bir şekilde çalıştık. 2 turda Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçiminde biz Kütahya olarak Domaniç olarak ve bütün Kütahya örgütü olarak oylarımızı % 33 arttırdık. Bu Türkiye'de 10. sıraya yerleşmemizi sağladı." ifadelerini kullandı.

Yeni ilçe yönetimi ise şu isimlerden oluştu; Başkan Erdoğan Arıkan, Ahmet Orhan, Ahmet Korkmaz, Rahmi Saraç, Gülseven Çetin, Yusuf Vural, Uğur Sağlam, Sevgi Yaman, Yaşar Çağlar, Ali Ergün ve Cumhur Karakaya.

Editör: Serdar Yiğit