Çamlıca köyünde kadınlar tarafından kurulan kooperatif, ev ve köy ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra boş tarlaları değerlendirmek amacıyla hayata geçirildi. Bugüne kadar tarlada hasat ettikleri ürünlerin yanı sıra, sarımsak, soğan, tarhana ve çam kozalağı reçeli gibi ürünlerin satışını gerçekleştiren bu girişimci kadınlar, internet üzerinden de ürünlerini pazarlıyor.

BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTILAR

Son olarak, Domaniç Çamlıca Üretici Kadınlar Kooperatifi, Crowne Plaza İstanbul Florya'da düzenlenen 2. Güvenilir Ürün Zirvesi'nde boy gösterdi. Kooperatif Başkanı Nazife Uslu, Domaniç'in doğal ürünlerini temsil ederek büyük bir başarıya imza attıklarını ifade etti.

ZİNCİR MARKETLE ANLAŞDILAR

Sarımsak, kızılcık tarhanası, nohut, erişte, salça ve fasulye gibi yöresel ürünlerini tanıttıkları bu etkinlikte, Türkiye'nin önde gelen zincir marketlerinden biriyle görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

SARIMSAK VE KIZILCIK TARHANASI BEĞENİLDİ

Uslu, gerekli süreç tamamlandığında özellikle sarımsak ve kızılcık tarhanası gibi ürünlerin bu büyük zincir marketler aracılığıyla satışa sunulacağını vurguladı.

KADIN GÜCÜYLE EKONOMİYE BÜYÜK KATKI

Domaniç Çamlıca Üretici Kadınlar Kooperatifi, yerel ürünlerin tanıtımı ve satışı konusundaki kararlılığıyla bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlamaya devam ediyor.

Editör: Serdar Yiğit