Her yıl Ağustos ayının son pazar günü gözleme ve bulgur pilavı ikramı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şeriflerle anılan Saru Batu Savcı Bey’in bu yılki anma töreni için de çalışmalar başladı.

DERNEK VE MUHTARLIK HAZIRLIKLARI BİRLİKTE YÜRÜTÜYOR

Basın mensuplarına konuyla ilgili demeç veren Ertuğrul Gazi Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Kadir Vural, Osmanlı tarihinde Saru Batu Savcı Bey'in önemine dikkati çekti. Vural, "Cihanşümul bir devlet olan Osmanlı'nın kurulmasında, temellerinin atılmasında büyük bir emeği olan Ertuğrul Gazi'nin büyük oğlu, Osman Gazi'nin ağabeyi Şehit Saru Batu Savcı Bey'i bizler her hâlükârda anıp şühedaya vefa borcumuzu ödeyeceğiz. 1287 yılında kazanılan İkizce Zaferi'ni kutlamanın ve kutsal vatanımız için canını feda eden şehitlerimizle birlikte Şehit Saru Batu Savcı Bey'in şehadet yıldönümünü anmak için Karaköy muhtarlığımız ile birlikte şimdiden hazırlıklara başladık.

ŞEHİT SARU BATU SAVCI BEY KİMDİR?

Osmanlı'nın kurulmasında, temellerinin atılmasında tesiri ve emeği olan Şehit Savcı Bey Ertuğrul Gazi'nin büyük oğludur. Aynı zamanda Osmanlı Devletinin resmi kurucusu Osman Gazi'nin de ağabeyidir. Devletin kuruluşu aşamasında babası ve ağabeyi gibi büyük emeklerine rastlıyoruz. 1287 yılında kazanılan İkizce Zaferi sırasında mukaddesatı uğrunda can vermiş ve şehadete erişmiştir. Tam 736 yıldır başta Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları olan Domaniç-Söğüt bölgesi olmakla birlikte tüm vefalı Türk Milleti tarafından anılmaktadır.

Editör: Serdar Yiğit