Domaniç İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından yapılan açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte ilçede motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımının arttığı belirtilerek, bu araçların sürücülerinin can güvenliği için kask kullanmasının hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Domaniç Durabey Köyünde Yangın; Köylülerin Hızlı Müdahalesiyle Söndürüldü Domaniç Durabey Köyünde Yangın; Köylülerin Hızlı Müdahalesiyle Söndürüldü

KASK KULLANIMI NEDEN ÖNEMLİ?

Kaskın, kaza ya da başka durumlarda ortaya çıkacak olası tehlikelerde sürücüyü yaralanma ve sakatlıklardan en üst düzeyde korumak için tasarlandığı ifade edildi. Kaskın, otomobillerdeki emniyet kemerine benzediği ve her iki aracın da tek amacının kaza ya da başka durumlarda insanı korumak olduğu belirtildi.

Domaniç polisinden ‘kask’ uyarısı

KASK KULLANIMI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRİLMELİ

Açıklamada,

“Kask kullanımı konusunda yeni yaklaşımlar sergilemek durumundayız. Olay yalnızca trafik polislerinin kontrollerinden kurtulma amaçlı olarak görülmemelidir. Kask kullanımını alışkanlık hale getirip çevremizdekilere de bu bilinci yerleştirmek adına örnek olmalıyız” denildi.

TRAFİK DENETİMLERİ DEVAM EDECEK

Domaniç İlçe Emniyet Amirliği Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerinin kask kullanımıyla ilgili trafik denetimlerine devam edeceğini açıkladı.

Editör: Serdar Yiğit