VALİ DÜZEYİNDE KARŞILAMA OLURDU

Geçtiğimiz yıl 11 ilde meydana gelen büyük deprem nedeniyle küçük çaplı yapılan gezi önceki yıllarda Valilik düzeyinde yapılırdı. Kızlar Söğüt’ten, erkekler Domaniç’ten veya tam tersi geziyi başlatır. Alanda tören ve etkinlikler düzenlenir konuşmalar yapılırdı.

 BİLECİK’TE BU GELENEK BÜYÜTÜLEREK DEVAM EDERKEN DOMANİÇ LİSTEDEN ÇIKARILIYOR.

2022 yılında gezi ekibi brandasında Söğüt Bilecik, KütahyaBursa, Çanakkale yazıyordu. Domaniç adının çıkarılmasına Domaniç Gazetesi ekibi,  yetkililerin yanında tepki gösterdi.

Düzeltileceğine dair söz aldı. Ancak bu yıl Domaniç adı, branda da yer almadığı gibi Söğütten akşama kadar devam eden gezi ekibi saat 11 yerine Domaniç’e akşam saatlerinde uğrayıp geçti. Domaniç’te önceleri valilik düzeyinde yapılan karşılama, bu yıl sessiz sedasız yapıldı. 

Domaniç tarih sayfalarından silinmek mi isteniyor?

GEZİ HER İKİ İLÇEDE EŞ ZAMANLI BAŞATILIRDI

Yıllardır her iki ilçede eş zamanlı başlatılan “Bir Günde Bin Yıl Tarih ve Medeniyet Gezileri” 81 ilden yaklaşık 350 öğrencinin katılımıyla 24-26 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Gezi kapsamında Bilecik Söğüt, Kütahya Domaniç, Bursa ve Çanakkale illerinin tarihi ve kültürel mekânları ile doğal güzellikleri gençlere tanıtımı yapıldı.

Öğrenciler, Söğüt’te yapılan karşılama ve etkinliğin ardından akşam saatlerinde Domaniç’te Hayme Ana Türbesine kısa bir ziyaret yaptırılarak Kütahya’ya geçildi. Buradan Bursa’ya hareket edecek olan gezi ekibi son durağı Çanakkale olacak.

DOMANİÇ NEDEN ÇİZİLDİ

2022 yılında adı brandalardan kaldırılan Domaniç bu yıl programa da göstermelik alındı. “Osmanlının kurulduğu yer” diye internette sorgulama yapınca, tarih kitaplıların da daha ilk okul sıralarında öğretildiği gibi Domaniç ve Söğüt adı çıkardı. Artık çoğu yerden Domaniç adı çıkarılıyor.

Domaniç tarih sayfalarından silinmek mi isteniyor?

ANAMIZI ANIYORLAR, ADIMIZI ANMIYORLAR

Tarihi gerçeklerden esinlenerek yapıldığı iddia eden ‘Diriliş Ertuğrul’ filminde başrolde kabri Domaniç’te bulunan Hayme Ana oynarken, Domaniç adının geçmemesi ilçe de tepkilere neden olmuş muhtarlar toplantısında Çamlıca Muhtarı zamanın valisine, “Sayın Valim Filmde Anamızı Anıyorlar Adımızı Anmıyorlar” diye tepkisini dillendirmişti.

Domaniçli Emrah Sağlam Barış Elçisi Oldu Domaniçli Emrah Sağlam Barış Elçisi Oldu

Domaniçliler başta yerel yetkililerden ve Kütahya’dan Domaniç’e sahip çıkılması konusunda adım atılmasını ister.

Editör: Serdar Yiğit