Yeniden Refah Partisi Kütahya 1. Sıra Milletvekili Adayı Osman Gezgin ve 2. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Güleç Domaniç turunun ardından gazetemizi ziyaret etti. 

Yeniden Refah Partisi Kütahya 1. Sıra Milletvekili Adayı Osman Gezgin ve 2. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Güleç, Domaniç İlçe Başkanı Fatih Yalçınsoy ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

YANLIŞA YANLIŞ DİYECEĞİZ

Baba tarafından Tavşanlı Nusretler köyünden, anne tarafından ise Domaniç'in Kırık köyünden olduğunu ifade eden Makine Mühendis 2. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Güleç, “2008 yılına kadar Bursa'da ulusal ve uluslararası firmalarda makine mühendisliği yaptım. 2008 yılında Tavşanlımız da kendi firmamız kurdum. O günden bu yana mühendislik faaliyetinde bulunmaktayım. 2019 yılında Yeniden Refah Partimizi kurduk. O günden bu yana siyasette doğruya doğru, yanlışa yanlış demekteyiz. Geldiğimiz noktada bir ittifaka girdik ve genel başkanımız ittifaka girdiğimiz süreçte 30 tane madde şartı koydu ve cumhur ittifakı bunu kabul etti. Bu süreçte yapılmayanları hep söyleyeceğiz. Yapılması için de mücadele vereceğiz.

SAHİPSİZ KALDIK

Genel olarak şimdiye kadar hep milletvekillerimizi gönderdik. Lakin Kütahya'mız sahipsiz kaldı. Afyon'a, Uşak'a, Eskişehir'e baktığımız zaman, zamanında Kütahya'dan daha düşük bir ildi. Buralar bizim ilçemizken şimdi gelişiyor. Hepsi Kütahya'yı geçti. Kütahya'nın makus kaderinin devam etmemesi için bizler Yeniden Refah Partisi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. 

TUNEL EFSANE OLMAYACAK

Ana arter olmayan Domaniç yolumuz var. Özellikle Afyon'un gelişmesini sağlayan İstanbul Antalya yolu var. Bu yol uzayarak Bozüyük üzerinden Bursa'ya bağlanmakta, bu yol Kütahya, Tavşanlı oradan Domaniç ve tünelden İnegöl'e geçse en kısa yol olacaktır. Tünel yıllardır bir efsanedir biz bunu efsane olmaktan çıkaracağız. Bu yol özellikle şehir merkezinden geçmeli ki bölgeyi kalkındırsın. Yatırımcı yolun kullanılabilirliğine bakıyor. Bizde kış şartları yatırımcı yönünden uygun olmuyor. Tünel ile bu sorun ortadan kalkacak.

Yol nedir? Bölgemizin vitrinidir, sıcak su kaynaklarımız vitrindir. Doğa harikası Domaniç'i vitrine koymamız gerekiyor. Yol turizmin gelişimini de sağlayacaktır.

GÖÇ YOLU ÇOK ÖNEMLİ

Özellikle Osmanlı göç yolu çok önemli. Eskişehir'de 'Gönül Dağı' dizisi turizm bölgesi oluşturdu. 'Kuruluş Osman', 'Diriliş Ertuğrul' gibi tarihi dizilerde Domaniç'te çekilmeli. Göç yolunu hayata geçirsek, burayı turizm merkezi haline getirsek. Abant'ta olduğu gibi bir sürü bungalov, yürüyüş yolu, parkurlar yapsak insanlar buraya gelse, iç turizme, dış turizme açılsa ne güzel olur. 

DOMANİÇ'E ORGANİZE SANAYİ

Bölgemizin en büyük sıkıntısı istihdam. Madende çok çalışanımız vardı, düştü. Tavşanlı'da 1. Organize Sanayi var. GLİ'de bir sürü atıl arazı var. Bunların zemin etüdü yapılıp. Tunçbilek Domaniç arasında 2. Organize Sanayi neden olmasın. Gençler İnegöl'de çalışmayacak. Domaniç Dağının İnegöl'e bakan ağaçlarından mobilya oluyor. Bu tarafa bakan kısmı ise odun oluyor. Bu yüzden bizde bu bölgeye Orman Ürünleri İhtisas Organize sanayi diye adlandıracağımız sanayi kursak yatırımcıları çekip istihdam sorunundan kurtulsak” diye konuştu.
Güleç, tüm bu projeleri yapmak için seçilmiş milletvekilleri ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağını taaddüt etti. SERDAR YİĞİT

Editör: Serdar Yiğit