YERI PROFESYONEL GÜNLERDEN DOMANİÇ İÇİN KATMA DEĞER SAĞLANAN GÜNLERE

Domaniç için atılan yeni bir adımın temsilcisi olan Suat Ataman, dedesi, babası ve diğer aile üyelerinin büyük destekleriyle yarı profesyonel bir şekilde kereste üretimine başladığı 2009 yılından bu güne kadar geçen sürede işleri büyüttüğünü ve kurumsal firmalarla çalışarak faaliyetlerini genişlettiğini söyledi. 2020 yılına kadar Domaniç’te entegre bir kereste üretim tesisi bulunmadığını ifade eden Ataman, köyün zengin orman kaynakları; kavak, kayın ve çam ağaçları gibi ürünlerin diğer illere gönderildiğini ve Domaniç için hiçbir katma değer oluşturmadığını belirtti. Ataman, bu durumu değiştirmek ve ilçesine ekonomik katkı sağlamak için harekete geçtiğini dile getirerek,

“İlçemizde katma değeri yüksek ürünler üretilecek. Rabbim dürüst çalışan, işini iyi yapan her esnafımızın işini rast getirir inşallah.” dedi.

DOMANİÇ’İ TEMSİL VE BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI

Ataman, 2019-2020 yıllarında şirketin genişleme ve profesyonelleşme hedeflerini gerçekleştirmek için de bir adım attı. Aldıkları arsayı bir proje haline getirdi. Şu an temelleri atılan tesiste toplam 1500 metrekare kapalı alan olacak. Ancak proje etaplar halinde tamamlanacak. 2023 sonunda ilk 450 metrekarelik bölümü faaliyete geçirilecek. Geriye kalan kısımları da 2024 yılında hayata geçirilecek. Ataman'ın tesisinde, inşaatlar için kullanılan birinci, ikinci ve üçüncü sınıf çam ve kayın keresteleri üretilecek. Ayrıca şirket, palet imalatına da odaklanarak sanayiye önemli bir hizmet sunmayı hedefliyor. Bu adım, bölge ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak ve istihdam yaratacak.

SUAT ATAMAN KİMDİR?

Suat Ataman, 1985 yılında Durabey Köyü'nde doğdu ve eğitim hayatına bu köyde başladı. İlkokulu burada tamamladıktan sonra, Ortaokulu Domaniç ve Bursa İmam Hatip Lisesi'nde okuyarak eğitimini sürdürdü. Elektronik alanında Tavşanlı Endüstri Meslek Lisesi'nde eğitim aldıktan sonra Tavşanlı Meslek Yüksekokulu'ndan otomotiv teknikeri olarak mezun oldu. İş dünyasında daha da ilerlemek için 4 yıllık İşletme Fakültesi'ni de tamamladı. Dede ve babasının desteğiyle başladığı kereste üretimi işi sayesinde profesyonellik yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Editör: Serdar Yiğit