KÖPEKLER UYARDI ANCAK KÖYLÜLER ANLAYAMADI

Domaniç ilçesine bağlı Çokköy’de yaşayan vatandaşların ifadelerine göre ayı veya ayılar bu sefer de köydeki ceviz tarlarına girerek çok sayıda ceviz ağacına zarar verdiler. Gece saatlerinde köyün köpekleri havlamıştı ancak köylüler bu uyarıları dikkate almadı. Sabah olup köylüler tarlalarına vardıklarında ise üzücü manzarayla karşı karşıya kaldılar.

“İNSANLARIMIZIN CANI YANABİLİR, TEDBİR GEREKİYOR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan üretici Ahmet Kurt şunları söyledi;

“Gece vakti köy sakinleri köpeklerin çok havladığını fark etmiş ama küçük hayvan olabilir diye umursamamış. Sabah kalktığımızda da ayı pislikleri olduğunu fark ettik. Gerçekten ciddi tehlike arz ediyor. Yarın yağmurlar yağınca, mantar zamanın da insanlarımızın canı yanabilir. Köylü olarak sadece bir iki değil 3-4 belki de daha fazla ayı olduğu düşünülüyor. Besin zinciri daraldığı için, artık hayvanlar köye bile iniyor. Bu duruma önlem alınması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLERDEN ACİL YARDIM İSTİYORUZ”

Yine köylülerin beyanlarına göre önceki günlerde şikâyet üzerine Güney Köyüne gelen yetkililer vatandaşın ayı sorununa çare bulmak yerine çobanların ellerinden av tüfeklerini almışlar. Köydeki birkaç küçükbaş hayvan ise ayılar tarafından telef edilmiş. Yetkililere ulaşmak için gazetecileri arayan ve ‘yetkililere sesimizi duyurun’ diyen vatandaşlar, son yıllarda yerleşim merkezlerinde sokak köpeklerinden, arazide ayılar yüzünden dışarı çıkamadıklarından yakınıyorlar.

“HAYVANLARI KORUYAN YASA VAR, İNSANLARI KORUYAN YASA YOK!”

Yetkililerin insanlara çare olmasını bekleyen halk, “Sokak köpeklerini koruyan yasa var. Vahşi hayvanları koruyan var ama işçiyi ve öğrenciyi, köpeklerden, çiftçiyi ve üreticiyi ayılardan koruyan bir yasa yok” diye şikayetlerini dile getiriyorlar. Yaşadıkları durum karşısında biçare bekleyen köylülerin durumunun ne olacağı hemen hemen herkes tarafından büyük merak konusu oldu.

Editör: Serdar Yiğit